artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 mam e34 2.0i m50 vanos. Jak odpalam na zimnym silniku to pali super i normalnie chodzi i pięknie wchodzi na obroty. kiedy auto się rozgrzeje w ogóle nie wchodzi na wyższe obroty max do 2500 i jest strasznie słabe. oczywiście na ciepłym silniku ciężko odpala. filtr powietrza nowy przepływomierz wymieniony na używany ale 100% sprawnyod wymiany przepływomierza auto przejechało 200 km, aha wymieniłem też razem z przepływomierzem sondę lambda na używkę sprawną. Czujnik położenia wałka rozrządu również wymieniłem na używany ale sprawny.Ręce mi już opadają tyle forsy wtopiłem i nic. co robić dalej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 A byłes na kompie sprawdzic błędy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Byłem u mechanika i wyszło na kompie że problem z przepływomierzem i sondą lambda, ale wymieniłem te części i było dobrze ale zaledwie przez ponad 200 km czyli ok 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oggy Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Wymieniles na uzywane ponownie, czy wstawiles nowe? Podlec ponownie na kompa, bo na razie nadal gdybamy. Czujnik walka tez moze zblizone fochy strzelac niestety (szczegolnie jesli chodzi o ciezkie odpalanie cieplego - czesto dosc powinno sie zdarzac ze po odpaleniu chodzi nie na wszystkie cylindry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 wymieniłem swoje na używki ale 100% sprawne. jak nie chce wej ść na obroty to sprawia wrażenie że nie chodzi na wszystkich 6 garach, ale świece są nowe a cewki sprawdzone i fajki, co robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Czujnik położenia wałka rozrządu również wymieniłem na używany ale sprawny Nie zebym sie czepiał ale wymiana tego czujnika na używke to kompletny bez sens faktycznie może byc tak jak piszesz 200km i znowu powtórka z rozrywki. Nie wiem ile zapłaciłes za niego ale uważam że to oszczedność na krótką mete bo nowy czujnik kosztuje w okolicach 120zł. Skoro wszystko powymieniałes na używki to nie pozostaje nic innego jak pojechac znowu na kompa i sprawdzic co się z tych rzeczy sypneło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 mam instalację simensa i czujnik położenia wałka rozrządu nowy kosztuje ponad 400 zł a używki chodzą po 150 - 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 jaka może być najbardziej prawdopodobna przyczyna tego że ciepły ciężko pali i po odpaleniu nie chce wejść na obreoty max 2500 obr min??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 na kompie byłem przed wymianą tych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oggy Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) siemensowski czujnik walka powinienes w FOTA dostac za ok 230 zl. (zamiennikow nie rozwazaj nawet - byl siemens, ma byc siemens) nie majac wklejki z kompa obecnej stawialbym jednak na niego. Edytowane 14 Lipca 2010 przez oggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 jaka może być najbardziej prawdopodobna przyczyna tego że ciepły ciężko pali i po odpaleniu nie chce wejść na obreoty max 2500 obr min??? Najbardziej prawdopodobna to niewłaściwa mieszanka paliwa z powietrzem. Zagrzej auto tak zeby się nie chciało wkręcać i wykreć swiece zobacz czy nie jest zalana paliwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 co to jest FOTA, bo nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 co to jest FOTA, bo nie słyszałem. To dystrybutor czesci , jak masz numer tego czujnika to sam sprawdz ile kosztuje : http://katalog.fota.pl/Katalog/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 a jak by któraś była zalana paliwem to co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 a jak by któraś była zalana paliwem to co to oznacza? to oznacza ze jest zla mieszanka paliwowo powietrzna. z tego co wiem to moze byc za to odpowiedzialny zle wyregulowany gaznik albo sonda lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 a jak by któraś była zalana paliwem to co to oznacza? Ze albo dostaje za duzo paliwa (mozliwe ze sonda lambda) albo cos nie tak z zasysanym powietrzem wtedy bardziej prawdopodobny przepływomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 ten silnik nie posiada gażnika a sonda lambda zastała wymieniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Zanim pojedziesz na kompa mozesz spróbować odłączyć sonde i zobaczyc co bedzie sie działo jak sie silnik zagrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 A któryś z czujników - wału albo wałka rozrządu - fiksuje tez może zalewać, brak mocy, problemy z odpalaniem. Moze być ze na ciepłym czujnik jakoś sie nagrzewa i robią się cyrki bo zły sygnał. Ja tez wymoieniłem - bo sie sfrajerowałem - kiedyś czujnik na uzywke i tylko tyle pomogłe, ze auto odpalało, dopiero wymiana na nówke Siemensa pomogła i spokój mam do tej pory czyli ponad dwa lata. Czujnik musi być 100% sprawny, bo ma tak naprawde ma milisekundy na odczytanie sygnału z koła pasowego lub wałka a co za tym idzie na wysłanie poprawnego sygnału do komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur520 Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 byłem dzisiaj u mechanika - sprawdził wszystko na kompie i okazało się że czujnik położenia wałka rozrządu dobry, czujnik położenia wału dobry, przepływomierz dobry, lambda dobra, mówi że to coś nie tak z instalacją, musi ją dokładnie sprawdzić, muszę poczekać tydzień czasu - więc pozostawiłem mu auto, nadmieniam że jest to renomowana firma BOSCHA> w Słupsku.<bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 JA jeszcze bym Obstawił czujnik temperatury ECU , właśnie przerabiałem to samo i były takie same objawy . Wystraczy zrobić próbę i odłączyć czujnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi