Nem Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Sprawa wyglada tak. Swieci sie (czasem mryga)kontrolka akumulatora obstawiam na konczacy sie aku albo alternator i teraz pytanko czy alternator z m50b20 podejdzie do 2.5 tds ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Ja bym stawiał na regulator napięcia , wymiana trwa tylko chwilę i powinna pomóc , alternator z benzyny nie będzie pasował do klekota ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 W takim razie czy regulator bebzie pasowal z benzyny ? i ktory to boklabnie element byl bym wdzieczny za wyjasnienie lub pokazanie na zdjeciu schemacie tego regulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Normalnie jest zamocowany na alternatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 nr 13 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF31&mospid=47430&btnr=12_0400&hg=12&fg=22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Jak masz ostęp do miernika to zmierz napięcie ładowania, powinno być między 13,5 - 14,4V. Sprawdź również naciąg paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 dzieki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 odswieze troszku bo u mnie terz czasem zacznie migac kontrolka akumulatora w innych autkach poprostu sie zapalała a tu miga.W którym mniejscu powinienem sprawdzic ładowanie?Mozna to zrobic na klemrach na akumulatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 możesz,a ja bym obstawiał szczotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 myslisz ze warto w ciemno wymnieniac? koszt hyba nie bedzie wysoki,tylko z kąd mam wiedziec jakie w motoryzacyjnym pomogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 pewnie ze mozna- najlepiej na klemach... najpierw sprawdz ladowanie i bedziesz widedzial na czym stoisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 no to jeszcze jedno pytanko czy ma znaczenie czy robie to na podlaczonym akumulatorze czy powinienem go odlaczyc aby pomniar był dokladny ? kontrolka przestaje migac przy 1200 obrotów w czasie jazdy nie miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 na podłączonym,ja bym ci radził wykręcić alternator i dać do elektryka,sprawdzi szczotki,łożyska ,tuleje,koszt nieduży,a masz spokuj,wykręcenie jest proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 no to sprawdzone i juz wiem ze nie ładuje pokazuje ze jest 12.01 powinno byc hyba 14.4 jutro sie tym zajme.a co do szczotek to jak pojade do hurtowni motoryzacyjnej podam model i rok auta beda wiedziec jakie szczotki i łozyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 jesli chcesz sprawdzac ladowanie na aucie w najprostszy sposob to na podlaczonym akumulatorze i zapalonym aucie podlacz miernik do klem i bedziesz widzial. a jak wolisz wyciagac alternator to w olawie jest magik ktory zajmuje sie naprawa i regeneracja alternatorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) a wiec tak wyciagnołem ten alternator troszku trza było sie nawykrecac wymnieniłem te szczotki tezr nie było łatwo nie dało sie starych odlutowac wiec nawierciłem cienutkim wiertełkiem w mniejscu starych i wyszły elegancko z lutowaniem poszlo juz dobrze ale pojawił sie kolejny problem starło sie mniejsce gdzie szczotka dotyka wałka starła sie miedziawka i doszło do jakiegos białego tworzywa wie moze ktos czy da sie to jakos wymnienic czy to juz grubsza sprawa? Edytowane 26 Listopada 2010 przez qolar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 wiec tak udało sie dostac w olawie slizgi szczotek poszło z wymniana lepiej niz ze szczotkami chodz nie było łatwo,zalutowałem i zalałem luty poxipolem przy okazji wymnieniłem łozyska w sumnie wszystko kosztowało cos około 50 zl dodam jeszcze ze takim objawem powolnego padania alternatora było dłurzsze grzanie swiec powiazałem to ze spadkiem temperatury ale teraz znowu grzeje normalnie i nie wiem czy mi sie wydaje ale spadło mi spalanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi