Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

christiano.pirelli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem:

W e36 318 tds 1995 r. odkręciłem osłonę pod kierownicą żeby sprawdzić czy czujnik stop (4 piny) jest dobry. Poza samym czujnikiem, który jest na pedale stopu sprawdzałem też ten, który jest na pedale sprzęgła ( ten biały 2 piny). Zrobiłem to w ten sposób, że kablem zwierałem wtyki do tych czujników. Po tym zabiegu, chce wjechać do garażu a bryka w ogóle nie kręci. Kontrolki świecą, akumulator ok , bezpieczniki sprawdzone. Wcześniej żadnych problemów. Co się mogło stać i co to jest za czujnik ten biały ? Z góry dziękuje za podpowiedzi.

to..jpg

to..jpg

kier4s - czytałem wcześniej na forum - dlatego właśnie tak zrobiłem - aku rozłączyłem ale tylko na chwile jutro spróbuje na dłużej, jak nie to faktycznie komp.

Mordulec - trudno powiedzieć czy stacyjka bo tam nic nie dotykałem, z tym że po przekręceniu wszystko co ma działać zaczyna działać łącznie z silniczkiem w klimie, tyle , że auto nie kręci.

Gość Mordulec
Mordulec - trudno powiedzieć czy stacyjka bo tam nic nie dotykałem, z tym że po przekręceniu wszystko co ma działać zaczyna działać łącznie z silniczkiem w klimie, tyle , że auto nie kręci.

Zgadza się , tez miałem podobną akcje u siebie pękła stopka w srodku stacyjki pod bębenkiem (odpowiadający za blokadę kierownicy) w każdym razie tak jak piszesz zapalały się wszystkie kontrolki kluczyk mozna było przekrecic tak jak normalnie tyle tylko ze silnik nawet nie zaczynał kręcić w Twoim przypadku to moze byc akurat zbieg okolicznosci ze grzebałes przy kablach a klękła stacyjka.