mat Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 a ja bym najpierw przerzucił koła na inną furę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Zastanawiam się nad powrotem do 15" felg i wy..pieniem dystansów. Nie wiem czy to nie rozwiąże problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3er Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 (edytowane) Hej, miałem podobna akcję - tarpało przy 80 jak starą taczką - najpierw wymieniłem wahacze + końcówki dr., a później założyłem pierścienie centrujące na koła [CH 74 (E38.) na Ch 72,6 (E32). ] - drgania spadły do minimum - jeszcze muszę wymienić gumy na belce poprzecznej + stabilizator i nie powinno nic drgać... BTW Kiedyś słyszałem ze to może drgać od źle dotartych tarcz ham. (ale to wierutna bzdura moim zdaniem skoro nie drży na innych kapciach...) a w jakimś ang. programie moto mówili że to wada fabryczna - niby wpada w czestotliwosc rezonansu przy 80-90km/h i cała buda drży - też jakaś bzdura! P.S. pierscienie najtaniej kupisz u Sochackiego za dworcem: http://allegro.pl/item1153458824_pierscienie_centrujace_konkretna_oferta_expres.html - Powodzenia !<bmw_3> Edytowane 29 Lipca 2010 przez Pit3er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 zmierz dla pewności ten otwór centrujący to może być to. albo krzywa felga.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Dzięki za podpowiedzi! Zadjme felge i zobacze co tam się dzieje. Cena za pierścień smieszna a może rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 A wiec to jest ten gostek co powodowal luz na kole.Gorny tylny.Zostal zastapiony nowym.Ale wymontowac stary nie bylo latwo...znaczy nic trudnego ale sruba tak sie spiekla z trzonkiem ze sie razem obracali i nie obeszlo sie bez szlifierki katowej.Luzu nie ma... Drgania sa nadal ..przy 70mph fotel pasazera skacze i czuc drgania na budzie.Wydaje mi sie jakby z przodu zawiecha albo ta zgieta felga. Czy po wymianie wahaczy powinienem jechac na zbierznosc ? 29072010138..jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 sprawdź czy czasami nie masz kół które mają średnice od e39 wtedy pierścionki 74->72.4 czy jakoś tak MAT podziekowania poszly dla ciebie A wiec nie wytrzymalem pewnego wieczoru i sciagnalem kola...okazalo sie ze mam felgi z otworem centrujacym 74.1mm (e39) a powinno byc 72.6mm W zyciu do glowy mi to nie przyszlo ze gosciu mogl jezdzic z taka przyczyna i nie sprawdzic rozmiaru felgi.Dwa pierscionki znalazlem u siebie na jednej stronie przod i tyl.Druga strona nie miala ich wcale.Dobrze ze akurat mialem pod reka nowe pierscionki,zalozylem i test byl pozytywny.Problem rozwiazany dzieki za podpowiedzi. Koszt naprawy to £6:) niemniej jednak wahacze ktore wymienialem byly zurzyte wiec nie stracilem pieniazkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 to się cieszę ,że udało się pomóc. bmw_beer miałem dokładnie to samo w e38. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 U mnie niestety dalej lipa. Nie było potrzeby zakładania pierścieni więc jakby ktoś chciał to sprezentuję (ale tylko 3 szt. bo jedną połamałem ) A budą miota dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi