Importer Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam. Mam prosbe do wlascicieli E38 725 TDS i 730D. Poszukuje informacji na temat dopuszczalnej masy calkowitej przyczepy z hamulcem. Pozycja O.1 w dowodzie rejestracyjnym. Wiem, ze 740d ma 2100, ale nigdzie nie moge znalezc informacji na temat 725 i 730. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Rzeczywista masa calkowita przyczepy nie może przekraczac rzeczywistej masy całkowitej pojazdu ciagnacego.Czyli ile wazysz tyle ciagniesz i oczywiscie prawko kat B+E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Powiedz to psom:) Rzeczywistosc wyglada troche inaczej.Podam Ci na swoim przykladzie- mam e-34 tds, masa wlasna auta 1480kg, a wiec majac pasazera i do tego troche bagazy to rzeczywista masa bedzie okolo 1900-200kg, ale w dowodzie mam wpisane, w pozycji O.1, 1500kg. Mam lawete, ktora wazy 500kg, ladownosc ma 1500kg, a wiec dopuszczalny ciezar lawety to 2000kg i psiarnia sie czepia nawet, gdy jade z pusta laweta! Wiem, ze mozna sie z nimi o to sadzic i sa na przegranej pozycji, znam takie przypadki, ale jak mam sie "szarpac" ze smierdzielami to wole dac mu 100zl i liczyc na to, ze kupi sobie za to cos co mu zaszkodzi:D Jadac przez niemcy nie ma zadnych problemow jezeli auto na lawecie nie przekracza 1000kg. Prawo jazdy natomiast to pierwsza rzecz jaka wolaja po jednej jak i po drugiej stronie granicy, ale mnie nie dotyczy, mam caly alfabet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Czyli biora pod uwage DMC pojazdu i DMCalkowita przyczepy posrane te przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Czyli biora pod uwage DMC pojazdu i DMCalkowita przyczepy posrane te przepisy http://img17.imageshack.us/img17/7498/przyczepanakatb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Patrza tylko na to co jest w dowodach rejestracyjnych i wychodza takie glupoty, ze jadac z przyczepka ktora ma DMC 1500kg i rzeczywista MC 1500kg jade legalnie, a z pusta laweta, ktora ma rzeczywista MC 500kg juz nielegalnie. To jest luka, ktora wykorzystuje policja, bo w dow.rej. auta jest "dopuszczalna masa calkowita przyczepy z hamulcem", a powinno byc "dopuszczalna rzeczywista masa calkowita przyczepy z hamulcem" i byloby wszystko jasne. Jak pisalem, znam przypadek, gdzie kierowca sie odwolal do sadu i wygral, ale to kosztuje duzo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi