SEBEK73 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Mam pytanie czy mogę do swojej E39 włoży akumulator o troszkę mniejszych parametrach i czy coś mi się nie na wywija z alternatorem bo doszły mnie takie słuchy że jak nie jest akumulator taki jak fabryka pisze to może się popsuć powinienem mieć u siebie 95 Ah i 800 siły rozruchowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 A co masz za silnik bo 95Ah to dosc spory aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBEK73 Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 2,5 D z 2001r model silnika to M57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Jak kupisz za duzy to bedzie niedoładowany i straci szybko pojemnosć, a jak za mały to może się zasiarczyć, Generalnie E39 potrzebuje małej elektrowni do odpalenia a tym bardziej w dieslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBEK73 Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 to co z akumulatorem morze się stać to ja wiem bardziej mi zależy na tym czy to prawda ze alternator może się popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Najmniejszy aku do tego auta 70ah a najwiekszy to 95ah a a najwazniejszy jest prad rozruchowy im wiekszy tym lepszy jak nie bedzie mniejszy niz 70ah to nic alternatorowi nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oggy Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Aku - w instrukcji masz podane minimalne parametry aku do twojego auta. I nie wkladaj tam akumulatora o nizszych. Moze byc jak najbardziej wiekszy - jak juz wspominali koledzy wczesniej, bedzie niedoladowany do 100%. W 523i tez mam 94 Ah, minimum było 74 Ah. Wg serwisu wieksze aku nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 kolego "darioital" cos ci sie chyba ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 kolego "darioital" cos ci sie chyba ......... Może rozwiniesz tą myśl i napisz coś na temat np: o regulatorze napięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 miedzy 90ah a 70ah sa jeszcze inne... nie wiem ile dokladnie ale ja mam 75ah... nie wiem jak jest ze zmiana na mniejszy aku ale wiekszy (niewiele) moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 2,5 D raczej potrzebuje dobrego kopa i jak na mój gust to powinien być 95 albo 100 Ah nie wspominając o prądzie rozruchowym najlepiej na poziomie 900-1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL91&mospid=47540&btnr=61_0146&hg=61&fg=30 To jaki powinien byc to jest w pierwszym poscie a jak wlasciciel chce wsadzic aku od malucha to jego sprawa,prad rozruchowy powinien byc w granicach 850A mniejszy aku na dlugich dystansach bedzie sie gotowal a wiec czesta kontrola poziomu kwasu w aku ale na krotkich nie bedzie to mialo wiekszego znaczenia no poza tym ze regulator napiecia moze ale nie musi klęknąć koszt 32 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi