czechu Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Czas zaplanowac wakacje Jednak ja i moja partnerka zyciowa mamy pewne dylematy. Co bardziej polecacie? Wlochy czy Chorwacje? Bylem tutaj i tutaj w sumie, ale to bylo dawno i podejrzewam, ze moglo sie pozmieniac. Preferujemy miejsca malo nudne, w ktorych wieczorami troche sie dzieje, miejscowosci maja wiele atrakcji tj. kluby i takie tam. I jak bylem w Chorwacji to ogolnie wieczorami nudno troche, we Wloszech pamietam, ze sie dzialo. Jesli ktos ma jakies fajne, sprawdzone miejsca to prosilbym o wypowiedzenie sie W Chorwacji myslalem o polwyspie Istria, a we Wloszech o miejscowosci Bibione. Prosze o pomoc A i druga rzecz. Jak to jest z poruszaniem sie po autostradach w Europie? Jakies winiety, oplaty itp? Pierwszy raz samodzielnie pojade samochodem, wczesniej latalem samolotami, wiec szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia jak to wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Ja mogę Ci powidzieć ze jak będziesz jachał przez Czechy musisz kupic winiete na autostrade - kupisz na granicy i pomietaj o komplecie zarówek zapasowych bo tam są wymagane, czeska policja jest nie przkupna i raczej lepiej nie wdawać sie z nimi dyskusje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 CHorwacja - Makarska , Baska Voda(riwiera Makarska - Polecam) ok. 1200 km - 13h Boboszów-Olomouc-Brno-Bratyslawa-Wiedeń-Graz-Zagrzeb-Makarska winiety w Czechach Słowacji Austrii Słowenii i bramki na autostradzi w Chorwacji Dobre miejsce wypadowe, można zwiedzić Split, Dubrovnik, Park Biokovo, Mostar w B-H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Kosa masz jakiś namiar na miejsce gdzie spaliście?? I jakieś koszta?? bo właśnie zaczynam planować urlop i muszę podjąć jakieś kroki pomału (może być na pw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 aha,pamiętaj o kamizelkach odblaksowych.w niektórych krajach wystarczy,że jest dla kierowcy,ale bywa i tak,że każdy pasażer powinien mieć.Chyba tak własnie w Czechach i Chorwacji jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 niestety jechałem z biura podr. więc Hotel, ale nastepnym razem jade na kwatere, namiary bede mial za 2-3 tyg. jak znajoma wróci ale w Podgora (mniejsza mieścina) co do banku kwater polecam odwiedzić: http://www.cro.pl/forum/index.php pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Wlasnie w porownaniu krajobrazu, widokow, plaz itd. to jak dla mnie Wlochy z Chorwacja nie maja szans... A co do winiet, kiedys bylo mozna nabyc w Automobilklubach, jest nadal taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Hej. Ja też wybieram się do Bibione. Znajomy był kilka razy i mówi, że jest tam super. Co do kosztów, to słyszałem, że winieta w Czechach (ale tu tylko kawałek jest autostrady i można to ominąc), w Austrii przy wjeździe najlepiej kupic, no i Włochy ponoc są bramki. Jak wróce (ale to dopiero wrzesien) to bedę mógł napisac konkretnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 można nabyć w Automobilklubie nawet wysyłkowo ale wychodzi drożej, - w Czechach na wiekszosci stacji kupisz 300 koron/mc - platne od Melnc do samego końca wiec kawałek jest - jakbys cały czas chciał ciąć atostrada to można przez Słowacje do Austri, troche sie nadklada ale caly czas sie leci miesięczna 300 koron - w Austrii na granicy tez dwumiesięczną trzeba zapłacić 21,80 euro - w Słoweni jechałem bokami bo była chyba tylko półroczna za 33 EUR (teraz jest miesieczna albo 2tyg.) tak było w tamtym roku nie wiem jaki koszt teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Bylismy z Zona we Wloszech. Cavallino, jakies 60km od Wenecji. Przez Czechy 980km, przez niemcy 1300. W tamta strone jechalismy przez Czechy - 15 godzin. Wracalismy przez niemcy - 11godzin. Przez niemcy sie niesamowicie jedzie. Jak wbilismy sie na autostrade we Wloszech raptem 40km od campingu, to zjechalismy z niej dopiero na bielanach we Wrocku. Za winiety (10 dniowe) na austrie i czechy zabulilismy 22 euro. We wloszech sie placi przy wjazdach i wyjazdach z autostrady. W chorwacji bylem raz, i to cholernie dawni bo jakies dobre 12 lat temu, wiec podejrzewam ze wiele sie moglo zmienic na plus. Ale Wlochy ogolnie mi sie podobaja. My akurat szukalismy ciszy i spokoju, i to znalezlismy. Cavallino, na campingu "campingitaly". Koszta rozne, ale za bungalow (domek na 4 + 2 osoby) wychodzilo okolo 90 euro za dobe. Ale wiem ze byly tansze opcje, my po prostu sie spoznilismy i ich nie zlapalismy bo pocisnelismy w ciemno. Ale ogolnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Ja poleca lazurowe wybrzeże byłem rok temu i jest SSSSSSSSUUUUPPPPEEEEEERRRRRR- koszta porównywalne do polski. Możliwe nawet że znó tam zawitaw w sierpniu lub tak jak pisałeś chorwacje- polskie może mnie odrzuca strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Z tymi kosztami to mnie zaskoczyles... U mnie sie kurde niestety plany zmienily, w przyszly piatek atakuje Lebe, lepsze to niz niic... Niestety jak sie wlasny biznes prowadzi to trzeba czasem odcierpiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 we wrześniu Maroko:) zdam relację jak wrócę,ale to jeszcze po Bieszczadach,które w tym roku muszą być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Slyszalem, ze jak na dzien dobry nie walniesz pieprzowy to masz na 100% powazne zatrucie czyt. po prostu permanenta sraczke Lepiej sie przygotowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 heh,nie do końca:)znajomi wrócili jakieś2 tyg.temu z Maroka i bez większych przygód.ale przezorny ubezpieczony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi