woz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 http://www.joemonster.org/filmy/26223/Najlepsza_robota_na_linii_produkcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 To nic nadzwyczajnego. W każdej montowni samochodów gdzie masz produkcję seryjną jest taki końcowy etap montażu samochodu. Widziałem to i w Volkswagenie i w Toyocie...BMW też pewnie jest tak robione Ewentualnie firmy które składają auta ręcznie robią to MOŻE trochę delikatniej. Nie da się tak ustawic procesu na tłoczni, spawalni i montowni by drzwi, maska, klapa bagażnika pasowała idealnie. Myślę, że ten film zamieścił w sieci ktoś kto nigdy nie był w montowni samochodów. Ciekawostką jest fakt, że na takie stanowiska są wyznaczani pracownicy z kilkuletnim stażem pracy. To bardzo odpowiedzialna i precyzyjna praca...precyzyjna mimo widocznych młotków i użycia siły. W TPCA (Toyota Peugeot Citroen Automotive) w czeskim Kolinie często widziałem jak pracownik z całej siły wiesza się na drzwiach by je dokładnie dopasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 o cholerka idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 I możecie mi wierzyc, że jeśli mielibyście wybór to wolelibyście składac np. silnik na linii produkcyjnej gdzie wszystkie czynności są powtarzalne i identyczne niż walczyc z dopasowywaniem karoserii która na każdym aucie może byc mniej lub lepiej dopasowana. Należy pamiętac o tym, że istnieje tzw. Tact Time a linia jest w ciągłym ruchu. Czyli macie np. 70 sekund by auto było gotowe do przekazania na kolejne stanowisko a wy musicie leciec do kolejnego auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Tez tak uwazam, to troche takie pi... kotka za pomoca mlotka Mnie by tam taka robota irytowala, w koncu pewnie bym przysadzil za mocno i odwrotu by juz nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Eeeeeee, to widze ze moj blacharz, ktory mlotem wali jak opetany i bierze swojego pracownika pana Wladzia, zeby poskakal na masce zeby dopasowac, ma widocznie jakies doswiadczenie z linii produkcyjnej bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Byłem kiedyś w Czechach w montowni w TPCA - jak nas oprowadzali to pasowanie drzwi, maski itp też tak wyglądało. To co dla wyglada jak bezsessowne walenie młotkiem i napoerdzielanie w drzwi tak naprawde jest bardzo przmyślane i inaczej poprostu sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 kurde... o takich procesach produkcji nie wiedzialem. Forest, spore masz pojecie i rozeznanie w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 kurde... o takich procesach produkcji nie wiedzialem. Forest, spore masz pojecie i rozeznanie w temacie... 4 lata pracy w VW Motor Polska, 7 miesięcy w fabryce Toyoty w Japonii, montownia silników od 2003 do chwili obecnej, kilka razy fabryki w UK, Czechach, Niemczech...trochę tego i owego widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 7 miesięcy w fabryce Toyoty w Japonii jak bym słyszał opowiadania znajomego w pracy z .......Polkowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 jak bym słyszał opowiadania znajomego w pracy z .......Polkowic A jak się nazywa ten znajomy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBEK73 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Forest tylko mi nie mów że w TMIP pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi