Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Dwie sprawy i dwa pytania jednoczesnie ;)

Mianowicie dzisiaj dopadla mnie straszna wiadomosc, mianowicie wszystkie opony popekane i do wymiany... I moje pytanie brzmi, jakie polecacie opony dobrej jakosci w przystepnej cenie? Zadnych runflatow nie chce, szkoda pieniedzy, dbam o samochod, wiec nie potrzebuje takiego gadzetu.

Co do drugiej sprawy. Zastanawiam sie nad kupnem felgi z rantem, ale dzisiaj uslyszalem, ze sie gna i na polskie drogi nie nadaja, a jak przychodzi do prostowania to mogila... Naprawde pod tym katem jest tak zle?

jak kupuje opony to patrze tylko żeby była znana firma, rok produkcji świeży, stan idealny i produkcja w jurop :) teraz tylko biorę używki, raz kupiłem komplet nowych i się zawiodłem, to były toyo, sypały się po kolei, a na żadną nie uznali mi reklamacji :/ teraz mam akurat z przodu michelin a z tyłu continental. jeszcze jest kwestia na jakiej oponie Ci zależy, twardszej, bardziej sportowej, czy komfortowej?

jak jeździsz jak człowiek a nie atakujesz wszystkiego co spotkasz na drodze, to firmowa felga nie będzie Ci się gięła nawet z wielkim rantem, takie jest moje zdanie.

Ja momentami jezdze jak z jajkiem. W swoich Betach zawsze mialem Bridge, ale kurde teraz mi szkoda pekli... Tym bardziej, ze wtedy kupowalem 2 fele, teraz musze kupic 4 :/ Nienawidze kupowac opon, za ta kase zrobilbym kilka ciekawych modow, a zmiany opon nawet nikt nie zauwazy :P A jezdzil ktos na Dunlopach? Sa tanie opony, ale nie chce zadnych Nankangow :D

to firmowa felga nie będzie Ci się gięła nawet z wielkim rantem

każda jest firmowa;);),w końcu nie pochodzą z Nibylandii:p:p

.jedna będzie lepszej druga gorszej produkcji(czyt. gówni*nej firmy,robione małymi żółtymi rączkami).za dobre felgi używane trzeba dać z 2000 zł lub 4000zł jezeli sa to BBS RC 18":lol: a chińczyki za 1000-1500 nadają sie do oglądania a nie jeżdżenia.

no wiadomo, że chodziło mi o firmowe felgi, które nie wyszły z żółtej fabryki :P czyli tak dla uściślenia firma BMW, BBS itp.

dunlopy podobno spoko, przynajmniej znajomy ma w espace i sobie chwali....

Edytowane przez rush

ja od jakiegos czasu smigam na pirelkach... slyszalem ze marka podobno zeszla na psy ale ja jestem z nich naprawde bardzo zadowolony- ogolnie polecam.

a jesli chodzi o alu z parapetem to jesli kupisz felgi w dobrym stanie i nie bedziesz skakac po dziurach to nie maja prawa sie giąć

Ja co do pirelli mam mieszane uczucia. W E34 miałemcąły komplet i baaardzo szybko się zajechały po jednym sezonie. W lecie piszczały na asfalcie (a opony były letnie - nie powinny tego robić). Z tego co pamiętam to miałem model P6000. Jeśli chodzi o przyczepność i odprowadzanie wody to były całkiem przyzwoite...

Jesli chodzi o opony to nie raz sie przekonalem pozytywnie. W Cieszycach (wylot z Wrocka na klodzko, jakies 10km od w-w) jest mega ogromna wulkanizacja. Maja tam 10 000 opon roznych. Wszystkie uzywane ale w dobrym stanie. Juz chyba 4 razy tam kupowalem i za kazdym razem bylem zadowolony. Kupilem 4 markowe (2x michellin i 2x contionental 18 calowki) i zaplacilem okolo 280-300zl od sztuki jesli dobrze pamietam. W cenie jest montaz bo koles mowi otwarcie, ze on chce wiedziec co zaklada. Nie chce miec sytuacji, ze sprzeda opone bez montazu i nagle ktos mu przyjezdza po 3 dniach i mowi ze opona do bani, bo on wie ze opony ma dobre, wiec woli zamontowac na miejscu i miec temat jakby "zamkniety". Wszystko import. Podaje numer: 71 390 87 22. Ul Sloneczna 9, Cieszyce. Pamietaj tylko zeby brac opony z rantem do felg.

• Lubię 1

Wydaje mi sie, że lepiej kupić dwauletnie uzywki z wysokim indeksem prędkości np Pirelli albo Michelinki które były normalnie ekplatowane niż nowe z niższej pólki np Fuldy. Za naprawde dobre np 17stki za komplet musisz liczyć lekko 2000 zl

Opony kupione :) Dzwonilem tam, ale okazalo sie, ze znajomy wulkanizator zalatwil mi komplet za 1000zl. Dwie przednie Toro Rosso i 2 tylnie Bridgestone Potenza, bdb stan :) Cena mniej wiecej ta sama, ale mam to zalatwione na miejscu, a meczyc sie przez 120km predkoscia 60km/h to troche nieprzyjemnie...

A co sadzicie o tym wzorze? Pasuje do E60?

http://moto.allegro.pl/item1087037903_oxigin_8_crystal_r18_5x120_et35_tuv_germany.html

Cholera troche drogie, ale podobaja mi sie strasznie :)

Edytowane przez czechu

Pierwsze pytanie, jakie masz et w E60? Patrzac po loinku tych ori, to tak jak w e34 i e39, czyli cos w okolicach et15-20.

http://moto.allegro.pl/item1061667863_felgi_17_bmw_e60_seria_5_6_lubin_orginal.html

Te ktore pokazales maja et 35. Bez dystansu przynajmniej 15mm bedzie wygladalo do kitu..

witam:)) podłacze sie pod temat,a mianowicie potrzebuje pomocy:(((

kupilem felgi do mojej e39 i nie pasuja;/

Felgi o rozmiarze 17" na 9" szerokie ET40:(( oponki na nich 225/45

jakie dystanse do nich dokupić żeby podeszly do mojego autka Prosze o POMOC:(

Dodam ze mam zawieszenie od M-pakietu.