Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Gość grzesio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ... mam maly problem z moim E36 2,0 24V ... mianowicie cos zaczelo mi sie dziac z wspomaganiem a niewiem co to moze byc

objawy sa takie ze przy malych obrotach silnika w ogole nie dziala miedzy 1,500 a 2,000 obrotow strasznie jęczy a przy wyższych zaczyna chodzic normalnie ... co moze by tego przyczyną ???

z gory dziekuje za odpowiedz

plyn jest ... wczoraj dolalem jeszcze troche prawie pod korek ... wycieku niema ... auto stało godzine na bialej szmacie i ani kropelki

co do piszczenie slychac taki jeki przy 2 tys obrotow ... jak sie stoi w miejscu czuc ze pompa chodzi wystarczy ze dodam troche gazu i zczyna chodzic normalnie

a pasek TZN? bo niewiem czy wiesc to do mechanika czy da sie samemu zrobic ?

Edytowane przez grzesio

Też obstawiam pompę:(

W M50B20 pompa napędzana jest tym samym paskiem wielorowkowym co pompa wody,alternator i gdyby pasek był luźny(za luźny to ładowanie aku i temperatura silnika dało by o sobie znać.

Dla pewności rzuć okiem na górną rolkę prowadzącą(u mnie to ona piszczy).I sprawdź jego naciąg.

Wydaje mi się jednak że to pompa w środku już się wytarła i nie daje ciśnienia przy niskich obrotach.

Na poczatku chcialem napisac zebys skrecil na maksa w lewo albo prawo i sprawdzil czy sysczy, ale doczytalem do konca twoj post :D Tez mi sie wydaje ze pompa mogla juz powiedziec koniec. Nie jestem pewien ale chyba mozna je jeszcze regenerowac, a jesli nie to szukal bym jakiejs uzywki. Te nowe sa robione z jakis dziwnych materialow i ponoc nie wytrzymuja za wiele. J

• 5 miesięcy temu...