Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

zdr

Rekomendowane odpowiedzi

Już miałem ustawiony silnik m42 1.8 is po niedzieli chciałem po niego jechać ale dowiedziałem się że niedaleko mnie zajmuję się dobrze beemkami.. i za swapa z m40b18 na m52b20 wezmę 500 i zrobią to dobrze.. realna cena? koleś za to pozbywa się motoru i sprzeda kompletne m52b20 za coś w granicach 1000.. czyli cały swap wyszedł by w granicach 2000.. pierwsze.. czy cena jest realna.. drugie.. czy mogę zostać przy aktualnym zawieszeniu i hamulcach? / Z góry proszę powstrzymać od zbędnych komentarzy bo one nic nie pomogą :) Pytam bo nie sztuka wyrzucić kasę w błoto.. omijam fakt że mam gaz.. przy swapie po prostu go zdemontuje..

Pzdr.

no właśnie też odnoszę takie wrażenie ;D stąd moje pytanie i obawy.. nie znam się aż na tyle żeby sprawdzić ocenić.. mogę popatrzeć jedynie na silnik i ocenić czy jest suchy czy umyty haha śliski temat coś czuje..:)

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

koleś z BMW Klub Piła zajmuje się profi swapami, na silnik daje gwarancje pisemną 6miesięcy!! zakup M52b25 + skrzynia to koszt ok. 1500pln, podmianka + podłączenie wszystkiego 1000pln, daje nam to przyzwoita sumkę 2500pln. jeśli dobrze się z nim pogada w tej cenie można wyrwać bonusowo dyferek :)

co do jakości usług będę mógł się wypowiedzieć niedługo - pierwsza idzie brata, a zima moja :D

dużo juz czytałem na temat swapu na 2,8 i troche koszty mnie zabijaja....ponoc najlepsza opcja jest kupienie po prostu anglika i przekładka tego co sie da a reszta na sprzedaż....i wtedy koszta az tak nie zabijaja.....koszt zabiegu pewnie dobije do 10 tys w firmie.....jak ktos robił taką przekładke to niech mnie poprawi....mechanikiem nie jestem i sam bym raczej sobie z tym nie dal rady:(

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...