Tomaszeks_88 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam wiec dzisiaj jest polozony nowy lakier... wiec juz blizej niz dalej... Ponizej zdjecie mam nadzieje ze bedzie widoczone.... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 No pięknie to wygląda! No teraz poczekamy jeszcze na efekt końcowy Ale już widzę że będzie miodzio. P.S. Co do zdjęć, to nie wklejaj URL'a tylko bezpośrednio link do JPG. Np. http://a.imageshack.us/img682/8694/201008231013.jpg Jak wyedytowałem Twój post to można skopiować link. URL z postu nie działa. Pozatym mozesz zdjecie wkleic bezpośrednio w teści postu Pozdro1!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 sam robiłem blache w swojej buni i naprawde respekt dla ciebie bo wiem ile pracy jest przy samym przygotowaniu auta......folia i zlanie podłogi..papier na szybkach a nie folia.......dobra rzecz....widać ze pod okiem fachowca.....będzie mniej syfków....między uszczelki gąbka czy przewody<ja wciskałem przewody:p>.....zazdroszcze.....ja miałem spartańskie warunki.....nikt mi nie pomagał i pewne rzeczy mogłem zrobic lepiej....ale człowiek sie uczy na błędach.....zawsze podziwiałem ludzi robiących auta dla siebie i w miare samemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Ładnie się prezentuje w nowym lakierku mnie to samo czeka ale dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zima to dobry czas na SWAP bo drifterzy nie jeżdżą!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Rewelacja wręcz Lijo Twoja również jest piękniutka na żywo U siebie też bym wiele rzeczy pozmieniał ,ale narazie kondycja finansowa ogranicza może niedługo do Holandii pojadę i wtedy się coś pomyśli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 no no no robi się ciekawie. czekam na więcej fot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Dzisiaj dokupilem pare listewek jutro jade po reszte szczegolow mysle ze sroda czwartek bedzie juz gotowa w sobote bedzie wosk i wtedy trafia fotki ale wzuce je do Buma Design -> czyli zdjecia naszych Beemek 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Siedzę jak na szpilkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Witam, myslalem ze juz sie pozbylem problemu ale niestety powraca on jak bumerang..... Probowalem juz na wszelkie metody uszczelnic lampy BH silikonem czarnym niestety ciagle paruja albo przez tydzien dwa jest ok pozniej ta sama historia.... Znacie moze jakis patent na to?? bo z tego co wiem to samorobki BH czesto paruja....:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Dzis zauwazylem ze jak padal deszcz to lampy zaparowaly ale gdy tylko przestal padac odrazu odparowaly ok 10min pozniej.... zdaje mi sie ze niema nigdzie jakis nieszczelnosci tylko poprostu ten silikon przepuszcza wilgosc (oddycha) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Dziwna akcja.... Silikon sam w sobie jest super nieprzepuszczalną substancją więc nie ma takiej opcji, że puszcza. Albo gdzieś jest nie sklejone albo za krótko posiedziałeś z suszarką do włosów Nie no sam już nie wiem..... Te sposoby o których pisałem wcześniej ostatecznie dawały rezultat. Słuchaj. Ja swoje kilkakrotnie rozbierałem i po dokładnym uszczelnieniu i wysuszeniu suszarką, nie parują. (2 razy miałem zalaną lampę w 1/2) Nie mam pomysłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Ale w ktorym momecie suszysz suszarka jak wysycha sylikon?? czy zeby wode i wilgoc wytepic?? bo ja nie suszylem suszarka ani silikonu ani lampy poniewaz jak ją kleilem to niebylo akurat wilgoci, zreszta ona tylko paruje jak pada deszcz.... Ostatecznosc to klej do szyb.. mozna kupic czarny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Chodzi o wilgoć w powietrzu zamkniętym w lampie. Trzeba ja wytępić Po sklejeniu suszyłem środek lampy tak ok 3-5 min i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Bede mial chwilke sprobuje to nie boli... nie rozumiem tylko dlaczego ta domniemana wilgosc w lampie ujawnia sie gdy pada deszcz?? a gdy swieci slonce badz nie pada to sie gdzies "chowa" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Bo wilgoć jest taka skryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legozzz Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 przy remoncie swojej buni nie doszedłem jeszcze do lamp, bo zawiesiłem się na kokpicie i podłodze. z tego co wiem z doświadczenia to sylikon nie jest żadnym środkiem klejącym a tylko i wyłącznie uszczelniaczem! więc jeżeli wkleiłeś szkło na sylikon to samo odpalenia auta wprowadza je w wibracje więc momentalnie mogło się częściowo odczepić. skoro się odczepiło to jak pada deszcz i wilgotność jest spora, to wpada Ci do lampy, przez różnice temperatur zaczyna parować, później jak poziom wilgoci spada to przez temperaturę która się w środku wytwarza, wszystko odparowuje dalej przez tą samą nieszczelność. i tak w kółko. kup klej do szyb, który najczęściej występuje jako czarny i najmniej litr ksylenu. i jedna ważna uwaga: jedyną rzeczą którą robisz z klejem do szyb i się nie upaćkasz jest jego zakup, a ksylenem się domyjesz ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Sprobuje jeszcze raz silikonem i wysusze dokladnie jak nie pomoze to wtedy zrobie to na klej do szyb:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Ja tam lampy kleiłem poxipolem białym i jest gites. Tylko tą jedną wspomnianą musiałem uszczelnić silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Ja przykleiłem na klej do luster i jest w porządku, choć raz widziałem że mi jedna lampa zaparowała podczas deszczu. Teraz już chyba nie parują, albo po prostu nie zwróciłem uwagi. Żałuję tylko, że nie użyłem czarnego. Ten, który mam w domu ma kolor karmelowy, trzeba było trochę poczekać i kupić coś czarnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam dzis znalazlem chwilke czasu i zaczelem walke z parujacymi BH... Spedzilem ok 1godz w Castoramie szukajac odpowiedniego specyfiku po rozmowach z doradcami odradzili mi klej do luster poniewaz wedlug nich stosuje sie go do elementow z ktorych chodz jeden pochlania ten klej np sciana..... A plastik ani szklo niepochlania.... Szklo trzymalo sie jak oryginal co mnie bardzo zdziwilo ale wkoncu udalo sie po walce w piekarniku.... Oczyscilem dokladnie ze starego silikonu zajelo mi to ok 2godzin pozniej podgrzelem ten plastik i naprostowalem zeby byl prosty (wiadomo przy rozbieraniu sie troche zniekszstalcil) nastepnie zmatowalem sszklo oraz plastik papierem odtluscilem nitro co spowodowalo ze stalo sie takie bardziej miekkie (plastik) skleilem na to co kupilem czyli klej silikonowy ALL FIX sie to chyba nazywalo.... nastepnie przygniotlem ciezarem ok 15kg i zostawilem na noc... zobaczymy co z tego wyjdzie jak nie poskutkuje bedzie chyba trzeba zrezygnowac z BH bo paruja i pozniej lampy nie swieca i jest ciemno...... Wedlug mnie nie popelnilem zadnego bledu przy skladaniu tego..... Jesli sie uda i niebedzie parowac to bedzie krotka instrukcja jak to zrobic zeby nie parowalo... Pozdrawiam happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Po wyschnięciu wysusz wnętrze lampy suszarka do włosów i najlepiej przykręć soczewkę już w domu. Lampę zamocuj w aucie już z soczewką bo na dworze jest teraz wilgotno. Rozumiem że zatyczki z tyłu lampy masz oryginalne i nie ma żadnych dziur? No i ewentulanie przy przykręcaniu soczewki zobacz czy przylega do obudowy reflektora (to 0 czym wcześniej pisałem - u mnie tam się lało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Tak mniej wiecej zrobilem jak napisales.... w garazu skrecalem a garaz mam ogrzewany.... narazie pierwszy raz od 5dni nie pada wiec niewiem czy problem rozwiazany...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Jak narazie nie paruje.... Ale poprzednio bylo tak samo i z czasem zaczelo parowac... Za pare tyg jak bedzie ok to dam znac i wtedy jest opatentowana metoda zeby nie parowalo..... Jak za pare tyg bedzie ok to zrobie druga lampe ktora minimalnie paruje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi