Gość Mordulec Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Po tych filmikach to moim zdaniem krokowiec cos nie bangla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 ja też się przyczyniam do wersji ,ze to jednak 2gi krokowiec jest skopany. Spróbuje go uratować. Narazie ma do jutra kompiel i zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Nie ruszaj tych czujników bo raczej watpie zeby to one były przyczyną takich wariacji , ewidentnie krokowiec rozrabia widac to dokładnie po odłączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 nie nie nie, czujniki sądzę ,że są odpowiedzialne za złe odpalanie na ciepłym (daje złą mieszankę) bo są 2 problemy (1 krokowiec??) 2gi złe odpalenie na ciepłym. (jedno nie ma nic wspólnego z 2gim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 W sumie racja , jak na ciepłym nie pali to mogą byc te czujniki tak jak Piotrek pisał , ale co do obrotów to zdecydowanie krokowiec rozrabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 no i czujniki wymienione.. ,że tak brzydko powiem... ****. Dalej nie pali na ciepłym. Jutro kupię 2gi silniczek krokowy i upewnię się czy to na pewno on szwankuje.. a auto jak nie paliło na ciepłym tak nie pali dalej,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 ale nawet jeśli krokowiec walnięty, to odepnij wtyczkę od niego , ustaw go na połowę przepustowości i powinna zapalić jeśli to miałaby być jego wina, szczerze to wątpię żeby to był krokowiec, powinnien silnik zaskoczyć tyle że obroty byłyby złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 krokowiec i palenie na zimnym to 2 osobne rzeczy. Wiem ,że jak wymienię krokowiec to nie będzie palił na ciepłym, ale liczę ,że chociaż utrzymywać będzie wolne obroty prawidłowo (to jedna sprawa) 2ga rzecz to nie palenie na ciepłym to są całkiem osobne sprawy. wymienione jest już dosłownie wszystko co mi przychodzi na myśl na nowe: pompa paliwa, czujniki silnika (i przy okazji na dechę) czujnik położenia wału. jakieś jeszcze pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 kurde no moze sproboj odpiac sondy , potem odepnij aku na chwile dla miekiego resetu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 sond nie ma i nie było dopiero są zakupione do włożenia. (wcześniej bez sond paliło ok) nie wiem czy nie powinienem tego wiązać z moją wizytą u mechaników (wymiana odmy, uszczelek pod deklami zaworowymi oraz sprawdzenie pompy oleju) po tym auto nie pali na ciepłym (tylko co może mieć jedno do drugiego..) chyba jak dostanę silniczek krokowy to jadę do mechanika na kompa jeżeli maciejakieś pomysł piszcie, bo najgorsze jest to ,że mi przegląd w międzyczasie wyszedł i nie za bardzo chcę ruszać auto.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 no i buma jeździhappy_bmwhappy_bmwhappy_bmwhappy_bmwhappy_bmw . Kupiłem następny silniczek krokowy i odzyskałem wolne obroty. Następnie odłączyłem instalację lpg i wypróżniłem ją do końca z układu samochodu. Po odpaleniu na benzynie zechciała palić na ciepłym czasami, potem już zawsze. Kolejną czynnością ,którą wykonałem było wpięcie się lpg raz jeszcze i teraz auto pali nie zależnie od zasilania lpg czy pb. Myślę ,że to wszystko wina mechaników ponieważ lpg cały czas chciało dostać się do komory spalania ,a nie miało jak (,bo był odłączony czujnik temperatury w reduktorze). Po ponownym wpięciu zaczęły się dziać takie jaja.. mam nadzieję ,że ktoś nauczy się na moich błędach i nie wyda na czujnik położenia wału, czujniki temperatury oraz pompę paliwa,a swoją drogą komp nic by nie wykazał bo.. auto było cały czas sprawne. bmw_beerbmw_beerbmw_beer sekwencja stag 300 +czerwone valteki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 nie za bardzo zrozumiełem, więc jaka była przyczyna nie palenia na ciepłym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 no więc mam 2 hipotezy: albo któraś z wymienionyh elementów zaczął działać poprawnie, albo jest to wina lpg (gdzieś czytałem o zalewaniu auta na stagu 300 jak była źle dobrana mieszanka ,a przy benzynie problem nie występował więc wypiołem lpg opróżniłem to co zostało i auto pomału sukcesywnie zaczeło palić coraz lepiej. Potem włożyłem gaz jeszcze raz (sprawdzone wszystkie opaski itp) i jest ok. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Pewnie super mechanik odpiął gaz na szybko i komputer od gazu zwariował.. Podjedz do gazowników podepnij auto pod kompa powiedz jaki miałeś problem i przynajmniej będziesz wiedział ze wszystko masz git! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 no tak zrobię w przyszłym tygodniu jadę do gaziarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 fajnie,że auto pali.gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Kurcze, mat a może ten problem jest po wymianie oleju z minerałki na półsyntetyk. Może gdzieś rozpuściło ci syf i po zagrzaniu coś ci zatyka i jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 już jestem pewien na 100 procent jest to wina lpg. Pośmigałem na Pb i nie ma problemu. Na czwartek jadę do gaziarza, tylko wcześniej muszę wpiąć sondy lambda i problem powinien zostać rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 znalazles w koncu dobrego gaziarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 zobaczymy.. wypowiem się po wizycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) no i byłem w poleconym mi warsztacie unigaz na robotniczej.. ustawili mi bdb instalkę i powiedzieli co można w niej poprawić, do tego wymiana filtrów i.. jak ręką odjął. Bardzo ładne wolne obroty na gazie i pali po jeździe na gazie autko normalne happy_bmwhappy_bmwhappy_bmw . Do tego kulturalni, mam podjechać jeszcze w poniedziałek na korektę po trasie do nyny (trzeba zobaczyć czy mapy się nie rozjeżdżają.) jak narazie mogę polecić. edit: dzisiaj policzyłem sobie ,że na tzw: dzień dobry wsadziłem jakieś 2.5tys a tak naprawdę mało co przy autku jest zrobione. Edytowane 30 Czerwca 2010 przez mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi