marian__ Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam mam pytanie bo chce wymienic sprzeglo u siebie w aucie i czy samemu dam rade wymienic je czy lepiej dac mechanikowi zeby wymienil:>?? chodzi mi o to czy trudno sie wymienia czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 To zależy - napewno bedziesz potrzebował kogoś do pomocy, zestaw dobrych kluczy i trochę cierpliwości. Jesli tego nie robiłems weź do pomocy sobie kogoś kto juz to przerabiał. Pamiętaj ze trzeba bedzie: odkręcić wał, spuscić skrzynie (nie wiem jak w 316i ale też chyba bedzie trzeba rozrusznik wyjąć), rozebrać trochę tunel środkowy i taki inne pierdółki jak np wtyczka od wstecznego. Dla przykładu ja z kolega-mechanikiem wymieniałem w Fiacie 125p sprzegło ok 5 h bez jakiegoś tam zbędnego spuszaczania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 jezeli masz troche pojecia o mechanice powinienes dac rade ale jak kolega wyzej napisal musi byc was dwoch sam nie dasz rady w 316 idzie to dosc sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 To nic strasznego, "najgorsza" sprawa to ustawić idealnie tarczę sprzęgła, aby była idealnie prostopadle do otworu, dobrze mieć do tego przyrząd w postaci wałka centrującego, aby później było łatwo "wrzucić" skrzynię. No i nie zapomnieć o po odpinaniu wszelkich przewodów i kabli. Nie jestem pewien czy wydechu nie trzeba zrzucać. W każdym razie druga para rąk zawsze się przyda, a wręcz może się okazać niezbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi