Maciek8022 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam, Mam problem z żarówkami. Ciągle przepalają mi się w tylnych światłach. Wymieniałem chyba już ze 20 szt. Nie wiem co jest. Dziś przy włączonych światłach mijania wykręciłem przepaloną żarówkę. Po wykręceniu samoczynnie zapaliła się żarówka hamulca... Zwykle po wymianie takich żarówek pojeżdżę z tydzień bez specyficznego komunikatu komputera ale nie mogę tak w kółko ich wymieniać bo z torbami pójdę:cry:. I jeszcze problem szyb. Jakieś 1,5 roku temu miałem stłuczkę i musiałem wymienić przednie i tylne lewe drzwi. Od tamtej pory moje tylne szyby zarówno po lewej jak i po prawej stronie mają humory. Objawia się to tym, że jak naciskam przycisk by się opuściła np. lewa to ani drgnie. Jak przytrzymam przycisk albo nacisnę go kilkadziesiąt razy to szyba załapie po czasie i do momentu wyłączenia zapłonu normalnie działa. Później gdy znowu próbuję sterować szybami po uruchomieniu auta problem wraca. Zauważyłem też że gdy wciskam przycisk od szyby przygasają mi delikatnie światła co oznacza dość duży pobór energii. Co robić gdzie szukać rozwiązania problemu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 wydaje mi sie ze rozwiazania problemu powinienes szukac w elektryce. czy to w przypadku zarowek czy szyb musisz miec cos nie takz tympradem. sprawdz czy nie napiecie przy swiatlach jest ok, sprawdz napiecie przy przelacznikach od szyb i moze cos znajdziesz. a moze to poprostu jakies zwarcie albo brak masy... zacznij od znierzenia napiecia na wyjsciach i napisz co ci wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 A jak miałeś ten wypadek to nie spawali Ci czegoś?? Zazwyczaj iskry wpadają w wiązki kabli, przepalają izolację i robią zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek8022 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Dzięki Koledzy ale już mechanik to sprawdzał i nic... Kiedyś na jakimś forum czytałem że instalacje w E39 nie są najlepsze i to chyba prawda. Ale jak z tym walczyć to już nie napisali. Jak coś mimo wszystko znajdę to napiszę o tym tutaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi