Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pierdiele. Panie i Panowie. Dzisiaj jechalem kolo Magnolii i z ciekawosci zajechalem do warsztatu, ktory tak bardzo mi polecil moj kuzyn. Warsztat Beben-Serwis. Zajechalem zeby sie spytac z ciekawosci ile koles by wzial za wymiane rozrzadu u mnie - e34 540i. Wszystko mam, lancuchy, slizgi, czyli cena za sama robote. No dawajcie! Jak uda mi sie wreszcie dolaczyc, to zwyciezca dostaje browar na nastepnym wiekszym zlocie bmw_beer. No dawajcie, kto strzela pierwszy? :D

2500zl...NETTO!! no i oczywiscie musialbym dokupic znowu uszczelki pod pokrywe zaworow, bo to nie wazne ze bylky wymienione 3 tygodnie temu na nowki z salonu, wazne jest to, ze on musi miec nowa bo w czasie roboty te sie napewno uszkodza. Cos im sie lekko posralo w lbach. Wymiana rozrzadu to ile, dwa dni roboty? Niezla dniowke mieliby, ja chyba zmienie zawod :P

No tak,a ile w Polsce normalnie cos takiego kosztuje?

Bo tutaj wymiany lancucha rozrzadu w V8 po nizej tysiaka euraskow raczej sie nie zrobi.

Ale swap tez nie wychodzi tutaj taniej,koles wybulil za przekladke w E38 735i, 2000 EUR.

tak się robi jak się nie bardzo chce w coś pchać...

mechanik walnie odpychającą cenę z kosmosu, jeśli się nie zgodzisz to fajnie bo kupa roboty, ale jak powiesz tak to na pewno na tym nie straci...

tak czy siak trochę roboty jest ale więcej, ale nikt poważny nie krzyknie za robociznę więcej niż 800zł, bo z tym dniem pracy to lekka przesada

2500zl...NETTO!! no i oczywiscie musialbym dokupic znowu uszczelki pod pokrywe zaworow, bo to nie wazne ze bylky wymienione 3 tygodnie temu na nowki z salonu, wazne jest to, ze on musi miec nowa bo w czasie roboty te sie napewno uszkodza. Cos im sie lekko posralo w lbach. Wymiana rozrzadu to ile, dwa dni roboty? Niezla dniowke mieliby, ja chyba zmienie zawod :P

Jedź do Krzyska z Brzegu którego polecałem w naszych warsztatach. Przyjechała do niego ostatnio czarna e46 330i w qp na wrocławskiej tablicy. U Bębna chłopak zostawił już 6000 zł i auto nie chciało jeździć. Krzysiek uporał sie z naprawą w jeden dzień.

Ceny juz porownywalne do tych za miedza, Rok temu chlopaki kupili 5er z rozkreconym m60b30 za kilkaset ojro z serwisu. Niemiec wjechal na diagnoze szumow wydobywajacych sie z motoru jak dowiedzial sie ze wymiana lancuchow to koszt 1300 ojro oddal furke za 1/3 cenny :)

Jedź do Krzyska z Brzegu którego polecałem w naszych warsztatach. Przyjechała do niego ostatnio czarna e46 330i w qp na wrocławskiej tablicy. U Bębna chłopak zostawił już 6000 zł i auto nie chciało jeździć. Krzysiek uporał sie z naprawą w jeden dzień.

Poczekam do poniedzialku i zobacze co i jak z Tomkiem. Nie ukrywam, ze z checia zrobilbym u niego bo jak do tej pory byl w porzadku w stosunku do mnie jako mechanik i cenowo. Ale jezeli dalej bedzie mial problemy ze zdrowiem to nie bede go meczyl bo bedzie mial inne rzeczy na glowie, to wtedy skontaktuje sie z tym Krzyskiem. Forest, na Ciebie sie powolac?

Poczekam do poniedzialku i zobacze co i jak z Tomkiem. Nie ukrywam, ze z checia zrobilbym u niego bo jak do tej pory byl w porzadku w stosunku do mnie jako mechanik i cenowo. Ale jezeli dalej bedzie mial problemy ze zdrowiem to nie bede go meczyl bo bedzie mial inne rzeczy na glowie, to wtedy skontaktuje sie z tym Krzyskiem. Forest, na Ciebie sie powolac?

Możesz powołać się na mnie ale wystarczy jak mu powiesz, że jestes z MAXBIMMERA ;)

P.S. Pierwszą diagnostykę silnika masz free.

• Lubię 1

zakręć do tego gościa: 604 479 792 fabryczna 10, tak stoi moja buma. Za odmę + uszczelki dekli zaworowych + zrzucenie michy dokręcenie na klej do gwintów + wymiana oleju krzyknął 300zł w tym zmierzy mi ciśnienie na cylindrach. Za to samo w Cezarze powiedział mi 1000zł, u bębna 760zł jakoś. Zobaczymy jak się sprawdzi. Z gadki bardzo w porządku, raczej w temacie (stoją same bmw) . Jutro odbieram bumę to zobaczymy co i jak..

aha i powiedział ,że rzuci okiem co jeszcze do zrobienia i zobaczy co z moimi elektrozaworami.

• Lubię 1