Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

dziś w nocy tj. z 28 na 29 maja miał miejsce tragiczny wypadek na skrzyżowaniu ul. legnickiej z małopanewską (obok kauflandu) w kierunku do centrum. Potrącony został mężczyzna w wieku ok. 25 lat (nie wiem tak przypuszczam po wieku jego znajomych). Sprawca jechał BMW 7 e38. jak słyszałem z opowieści ludzi podobno jechał ok 120 km/h ale osobiście uważam że miał dużo dużo wiecej ponieważ ciało znalazło sie ok 100m od pasów a kierowca uciekł. Całe szczęście niecałe 5 minut później tajniaki złapali go (co dziwne) na tym samym skrzyżowaniu w tym samym kierunku, uważam że pewnie był w szoku i odjechał (niektórzy mówili że pijany, nie wiem nie widziałem kierowcy).

Itak daleko by tym autem nie odjechał bo jak zobaczyłem ten samochód to odechciało mi sie szybkiej jazdy samochodem, naprwde to była masakra, przednia szyba od strony pasażera zbita i zawinięta do środka na tylnej szybie (od środka) krew na wszystkich szybach krew i szczątki ciała....... na dachu także fragmęty ciała.... maskara masakra masakra....

ciała nie widziałem bo już była karetka i było w namiocie pod workiem ale świadek (chyba jego koleś) powiedział "masakra kur** wszędzie pełno mięsa ja pierd***....."

Szczerze mówiąc to uważam że legnicka nocą jest bardzo niebezpieczna i sam wcale wolno po niej nie jade ale po tym zdarzeniu raczej zwolnie....

Edytowane przez el_banano

aktualizacja......

zdjęcie auta -- http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c63bc49fcbb84543.html

relacja tvn --http://www.tvn24.pl/-1,1658402,0,1,smiertelnie-potracil-pieszego--uciekl-i-wrocil,wiadomosc.html

to nie pierwszy wypadek na tym skrzyżowaniu przechodnie przebiegają tam przez ulice bardzo często pakując się pod kola pojazdów ja stamtąd odwiozłem raz samochód a potem motocykl z tym że kierowca motocykla tak jak i piesza która mu wpadła pod motor nie przeżył

to nie pierwszy wypadek na tym skrzyżowaniu przechodnie przebiegają tam przez ulice bardzo często pakując się pod kola pojazdów ja stamtąd odwiozłem raz samochód a potem motocykl z tym że kierowca motocykla tak jak i piesza która mu wpadła pod motor nie przeżył

To byl moj kolega Piotrek ,tez mlody chlopak ... A co do Tematu Banana to jedna wielka maskra ,ale noca tam wszyscy wariuja....

Gość Mordulec

Faktycznie niezły dzwonek , skrzyzowanie z kauflandem jest generalnie jeszcze niebezpieczne z drugiego powodu , wiekszosc aut jadących od i z centrum zapierdziela konkretnie w nocy , ale

pare razy przywaliłbym w auto ktore wyjezdzało z tej uliczki od Shell'a i skrecające w lewo w kierunku lotniczej ... 3 pasy + swiatła pomarańczowe + skret w lewo = gwarantowane kłopoty.

Jesli chodzi o pieszych to tez jest masakra w nocy na wysokosci Magnolii tam tez sie trafiają kamikadze , ktorzy nie patrzą tylko włażą pod koła

powiem wam że czasem w dzień jest bezpieczniej szybko Legnicką przelatywać,

nocą to cholerne oświetlenie jest gorsze niż by go nie było, kiedyś czesto leciałem Legnicką w nocy ale nigdy ponad 100, a w dzień zdażało się szybciej,

mimo wszystko to wina głównie pieszego , oczywiście predkość też zrobiła swoje,

ale pieszy z daleka widzi światła auta a kierowca pieszego wogóle :(