DIEGO E30 Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Witam musze wymienić smarowidło ,zamierzam wlac 10w40 i pomijam kwestie stukającej hydrauliki.Nie chiałbym żeby ktos tu się kłócił bo jak wiadomo z m40 zawsze były jaja co mu wlac.Chcę tylko wymienic na coś co nie wypłucze nagaru czyli chyba bez chemicznych specyfików dodawanych do olei.Pytanie kierowane w szczególności do kolegi mordulca ponieważ chyba kiedys w swojej e32 cuś takiego wlewał Dodam jeszcze ,że silnik troche juz tego oleju bierze.Nie jestem w stanie podac ile ,ale zużycie dosć znacząco wzrosło niż jak to było tuz po zakupie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 odpowiedz chyba jedna, Vavoline MaxLife 10W40 a do tego coś z LiquidMoly likwidujące stuki w hydraulice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Lej Valvoline MaxLife 10W40 , pare osób z forum już sie przekonało do tego oleju i z tego co pisali są zadowoleni Polecam tą firme z allegro : http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6016926 szybka wysyłka kurierem , dzisiaj zamawiasz jutro masz w domu za 14zł , ostatnio kupowałem od nich na firme , bez problemu fakturka Vat A ta konsumpcja oleju nie wynika przypadkiem bardziej z wycieków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 A jesli chodzi o hydraulike to mozesz zalać : Ceratec'a z Liqui Moly troche drogie ale lejesz to na 50tyś http://www.liquimoly-sklep.pl/product-pol-2076-Dodatek-do-olejow-silnikowych-Cera-Tec-Liqui-Moly-3721-Opakowanie-0-3L-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Mordulec troche miska jest mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 POLECAM !!!! Valvoline MaxLife 10W40 POLECAM !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 miska może być opocona, ale czy nie zostawia śladów na ziemi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 miska może być opocona, ale czy nie zostawia śladów na ziemi ??? Troche pokapuje dlatego bede musiał jeszcze wymienic uszczelke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ale cieknie z tej małej miski z przodu czy z czałej michy na łączeniu silnika ? Przy tej małej to roboty jest nie wiele i warto to przy wymianie skorygować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Leje sie z tej małej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 wymiana uczszelki w misce w M40 to 30 minut roboty niektórzy to nawet na trasie robili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Piotr 30minut na wymianę uszczelki miski to rewelacja:)M50 kiepsko sie pod tym względem przedstawia. Diego u mnie pod silnikiem miałem plamę oleju fi 15cm więc zalewanie nowym olejem nie miało sensu jeśli potem musisz pilnować stanu i co chwile robić kosztowne dolewki. Zrób porządek z wyciekami to i dokładniej określisz ubytki oleju w silniku. Pozatym ta kropka oleju pod silnikiem...ble:) Polecam Valvoline max life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 w m50 to lekka tragedia, silnik trzeba dźwignąć, robiłem w byłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 wiem jak jest w M50 , podobnie jest w M20, za duże miski ale pisałem o M40 tej małej oczywiście, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 nom on jest na wierzchu, niczym nie zasłoniona - sama się ściąga przy uderzeniu o studzienkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Zamówiłem tego maxlifa.Jeszcze kupie filtr uszczelke pod miske.Jest mały problem bo jakis baran przedemną poukręcał śruby w misce:/ , trzech to nawet nie ma.W tygodniu nie mam jak tego robić.Dopiero w jakąś sobote sie za to wezme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podepnę się pod ten. Nie mam pojęcia co u mnie jest teraz wlane (nie ma żadnej przywieszki), więc prosiłbym o poradę... Jaki olej byście wlali do M10(+lpg) z przebiegiem 295tys km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Silnik prostacki niema popychaczy mozna wlewac kazdy mineralny (ale nie lotos i tesco) Jednak jak zalezy ci na silniku to polecam polsyntetyk 10w 40w najlepiej valvoline max life.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Ok, dzięki za odpowiedź. Odezwałem się jeszcze na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi