Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam musze wymienić smarowidło ,zamierzam wlac 10w40 i pomijam kwestie stukającej hydrauliki.Nie chiałbym żeby ktos tu się kłócił bo jak wiadomo z m40 zawsze były jaja co mu wlac.Chcę tylko wymienic na coś co nie wypłucze nagaru czyli chyba bez chemicznych specyfików dodawanych do olei.Pytanie kierowane w szczególności do kolegi mordulca ponieważ chyba kiedys w swojej e32 cuś takiego wlewał:)

Dodam jeszcze ,że silnik troche juz tego oleju bierze.Nie jestem w stanie podac ile ,ale zużycie dosć znacząco wzrosło niż jak to było tuz po zakupie auta.

Gość Mordulec

Lej Valvoline MaxLife 10W40 , pare osób z forum już sie przekonało do tego oleju i z tego co pisali są zadowoleni

Polecam tą firme z allegro : http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6016926

szybka wysyłka kurierem , dzisiaj zamawiasz jutro masz w domu za 14zł , ostatnio kupowałem od nich na firme , bez problemu fakturka Vat

A ta konsumpcja oleju nie wynika przypadkiem bardziej z wycieków ?

Piotr 30minut na wymianę uszczelki miski to rewelacja:)M50 kiepsko sie pod tym względem przedstawia.

Diego u mnie pod silnikiem miałem plamę oleju fi 15cm więc zalewanie nowym olejem nie miało sensu jeśli potem musisz pilnować stanu i co chwile robić kosztowne dolewki.

Zrób porządek z wyciekami to i dokładniej określisz ubytki oleju w silniku.

Pozatym ta kropka oleju pod silnikiem...ble:)

Polecam Valvoline max life

• 1 miesiąc temu...