adam-bmw Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 witam mam problem ze stukami, dzwonieniem, brzęczeniem (jest to na tyle dziwny odgłos że ciężko określić) w zawieszeniu (tylko prawa strona przód), dodam że wymieniłem już wszystkie wahacze, drążki, łączniki, gumy, dzisiaj wymieniłem nawet amorki i klocki(wiadomo że najlepiej wszystko parami w zawieszeniu wymieniać) dźwięk pojawia się tylko jak wjadę w dziurę lub jadę po bruku, przypomina coś jakby osłona tarczy brzęczała lub jakaś inna blacha, jedyną rzeczą która nie była w zawiasie wymieniana to łożysko amorka, ale jak miałem wszystko wyjęte nie wyczułem żadnego luzu na łożysku dlatego nie wymieniałem, zaczynam się zastanawiać czy któraś z blach osłon wydechu się nie przerwała a kilka ich jest takich grubych i aluminiowych. zaczyna mnie to denerwować na maxa bo wymieniłem już wszystko a to dalej brzęczy, słychać tylko na zewnątrz jak jadę z otwartym oknem przy ścianie po bryku lub najadę na studzienkę to słychać z odbicia od czegoś (ściana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Pooglądaj dokładnie osłony termiczne wzdłuż wału , ja to przerabiałem w tamtym roku po wymianie podpory wału .... jednej sruby nie dokrecilismy i tez brzeczało Czasem tez sam tłumik potrafi wydawac takie dzwieki .... weź młotek (wiem brzmi troche głupio) ale to narzędzie pozwala czesto zdiagnozować brzęczenia układu wydechowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 mialem juz podobny przypadek. nie jestem w stanie stwierdzic co stuka u ciebie ale mi tlukla blacha przy poduszce stabilizujacej o kielich. strasznie wkurzajacy dzwiek. ale moze byc i tak ze dzwoni ci calkiem inna czesc jak wlasnie np ktoras z blach ukladu wydechowego itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 sprawdź osłony tylnich hamulców, te od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 miałem przypadek takiego dzwonienia w Oplu Astra F i okaało się, że wkład katalityczny był oderwany od "puszki", wejdź pod auto i popukaj mocno w katalizator/y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Mi 2x dzwonilo za 1razem byla to oslona tarczy za 2 razem wyskoczyl mi czujnik zuzycia klockow i sie obijal o wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-bmw Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 problem rozwiązany, urwała się część osłony tarczy ta która jest dookoła łożyska, ale pod tarczą, wyrwałem chwasta i po kłopocie http://allegro.pl/item1052456266_zwrotnica_piasta_przod_bmw_e39_stan_bardzo_dob.html tutaj po prawej stronie piasty widać taki kołnierz to właśnie to hałasowało, jest to zamocowane na 6 nicików a z racji naszych dziur się urwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi