mlody9001 Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 witam. mam problem z hamulcami a mianowicie jadac nagrzewaja mi sie hamulce wszystkie kola (tarcze) nie jest to jakas wielka temperatura ale sa dosc cieple jadac droga i nie hamujac. ostatnio dolalem troche plynu hamulcowego ale byl to DOT 4 ktory podobno mozna mieszac z innymi plynami ;/ nie wiem czy to moze miec znaczenie ale w okresie zimowym palo jezdzilem a teraz zaczalem wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody9001 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 nagrzewaja sie wszystkie 4 tarcze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Hmmm...ktoś mi kiedyś mówił, że koła mogą się grzac gdy łożyska się kończą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody9001 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 ale tak nagle wszystkie 4 lozyska ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 tarcze będą gorące, nawet przy spokojnym użytkowaniu - jeśli gorące są felgi (wszystkie) to trzeba sprawdzić czy z heblami wszystko jest ok tzn. musisz rozebrać lub ktoś inny musi rozebrać zacisk hamulcowy i sprawdzić czy tłoczek i prowadnice nie są zardzewiałe, jeśli będą to trzeba je oczyścić lub w przypadku uszkodzenia powłoki galwanicznej na tłoczku - wymiany na nowy... przy okazji wymień sobie płyn na nowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody9001 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 a drogi moze byc taki tloczek jak cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 około 50zł za komplet naprawczy na koło cię wyjdzie, ale na początku rozbierz i sprawdź czy prowadnice nie są po prostu tylko zabrudzone i przytarte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi