Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu pojawiły się dość mocne drgania na kierownicy podczas hamowania.Widzę po tarczach ze są już dość zużyte.Co może być powodem,mogło pokrzywić tarcze? Druga rzecz to taka że ogólnie hamulce są słabe,tył jak by prawie wcale nie hamował bo ciągle widać rdze na tarczach jak by ich klocki nie tarły.Dodam że odpowietrzałem cały układ i wydawało mi się że zrobiłem to jak należy,a hamulce dalej kiepskie

Sprawa nr 2. Czy zapowietrzony układ chłodzenia może mieć wpływ na przełączanie sie z benzyny na LPG (sekwencja) ? Temperatura czasami jest juz nawet 90 stopni a auto dalej jedzie na benzynie,a czujnik temperatury przy parowniku juz wymieniłem. Poza tym zauważyłem ze na wolnych obrotach,nawet przy 90stopniach (np. w korku) mimo ustawienia wysokiej temperatury z nawiewów leci zimne powietrze.

HEELP :(

Edytowane przez Rybka318is

Witam. Od jakiegoś czasu pojawiły się dość mocne drgania na kierownicy podczas hamowania.Widzę po tarczach ze są już dość zużyte.Co może być powodem,mogło pokrzywić tarcze? Druga rzecz to taka że ogólnie hamulce są słabe,tył jak by prawie wcale nie hamował bo ciągle widać rdze na tarczach jak by ich klocki nie tarły.Dodam że odpowietrzałem cały układ i wydawało mi się że zrobiłem to jak należy,a hamulce dalej kiepskie

Co do drgan to moze byc to przyczyna tarcz i klockow ,ale moze to byc rowniez problem zle wywazonych koł . Z kolami przerabialem u siebie ze mialem 16" i bylo cacy zmienilem na 15" i mialem drgania jak mowisz przy hamowaniu. Okazalo sie ze po roznych kombinacjach wywazylem te 15" i wrocilo do normy.

A co do tego zimnego powietrza to tak jak koledzy pisali odpowietrz najpierw uklad chlodzenia.

Tazunio ale mi tez szarpalo wlasnie tylko podczas hamowania i na stacji diagnostycznej jak sprawdzalem to wyszo diagnoscie cos nie tak z o...(nie pamietam tego wyrazenia) felgi... i podobno to odpowiadalo za to szarpanie. Po wywazeniu przestalo :|

Koła wyważałem kilka dni temu,płyn był wymieniany podczas ostatniego odpowietrzania hamulców tzn. 3krotne przepompowanie całego zbiorniczka i dolewanie nowego płynu.

Co do układu chłodzenia,mam urwana tą śrubkę na górze chłodnicy ktora jest od odpowietrzania,jest zalepiona na stałe. A więc jak w inny sposób odpowietrzyć układ.????