b182 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) Witam. Popatrzcie na fotkę przykładowego silnika M20 która zamieściłem i pomóżcie. W zaznaczonym miejscu jest 2 czujniki. Oba niebieskie chyba i jeden w moim autku poprostu się urwał. Ta góra plastikowa w która wpina się wtyczkę.CO to za czujniki i za co odpowiedzialne. Dodam że jeden jest jakby nieco mniejszy drugi odrobinę większy (wyższa jakby ta śruba)Dzieki za odpowiedz. PS> Ja mam silnik ETA 2.7 ale wygląda praktycznie identycznie. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 20 Maja 2010 przez b182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 w tamtym rejonie w obudowe termostatu mam 1 czujnik temp. cieczy dla zegarów i 1 czujnik temp. cieczy dla kompa z tym że jeden ma niebieską obudowę drugi brązową (chyba - bo nie pamiętam moge sprawdzić w domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 dwa niebieskie, w M20 były niebieski i brązowy, obydwa to czujniki temp. jeden od zegarów a drugi dla kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b182 Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Dziękuję za szybką odpowiedz. Może faktycznie jeden jest brązowy. Zawsze mam problemy z zapamiętaniem kolorów:). Dzięki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b182 Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) Ten czujnik to chyba termo wyłącznik jakiś. Ma 2 styki (jeden mi sie urwał) ale nie we wtyczce jak większość czujników ale na wsuwki. Rozleciał mi się i widzę ze w środku jest chyba bimetal. Do zdjecia złożyłem go aby było go widać całego. Czy to nie jest jakby czujnik ssania? Oto fotka: Uploaded with ImageShack.us Znalazłem że jest to przełącznik temperaturowy o numerza 12 63 1 279 720 Gdzie taki kupić ido czego służy? Edytowane 20 Maja 2010 przez b182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi