Dalmat Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni automatycznej. Byłem dziś w aso (mieszkam w Wielkiej Brytani) i tam powiedzieli mi że BMW ma dożywotni olej, ale kilkukrotnie już słyszałem (od znajomych) że olej i filtr oleju w skrzyni powinien zostać wymieniony. Nie wiem co robić :help:Wiem że koszta wymiany i cena takiej skrzyni to spora kasa, więc wolał bym ten olej wymienić ale jeżeli nie ma potrzeby to po co :confused: Jeżeli zmienić to na jaki :?: Mam nadzieję że dostane fachowe porady na tym forum. Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Byłem dziś w aso (mieszkam w Wielkiej Brytani) i tam powiedzieli mi że BMW ma dożywotni olej, Tak dożywotni olej przy założeniu że żywot tego auta to 200tyś km Wymieniaj i nie słuchaj ludzi z ASO , oleje w skrzyni automatycznej trzeba wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 dokładnie wymieniaj bo Ci sie sypnie i dopiero będzie płacz ja tez muszę jechać a tu $ ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalmat Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 No dobra ale jak już wymienić to na jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 najlepiej szukać na stronach ZFa kiedys mialem takie papiery co do jakiej znajddz model skrzyni i szukaj po googlech coś się wynajdzie a jak nie to Długołęka tam się na sktzyniach znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi