TomeQ_22 Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) Witam Panowie ostatnio nie mogłem odpalić samochodu na początku kombinowałem z czujnikiem położenia wału ale nic w końcu zaprowadziłem do mechanika zmienił mi przepływomierz i chodzi na gazie na benzynie moge co najwyżej odpalać o jak jadę na benzynie i nie dodam gazu to gaśnie i strasznie szarpie jak wcisne gaz szybko zmieniam biegi i jest ok ale przecież tak niewygodnie jeździć i tu się moje pytanie nasuwa mechanik powiedział że pompka paliwowa wariuje czy jest taka opcja że pompka paliwowa jest "trochę przytarta " i z tond te szarpania czy może to coś z komputerem bądź jakiś przekaźnik miał ktoś z was taką sytułację bądź słyszał proszę o pomoc , dodam jeszcze ze jest to bmw 520i w gazie jednopunktowym ;( co wogóle sądzicie o gazie jednopunktowym w takim bmw z 89 roku jedni mówią że nawet się sprawuję jednopunkt w starej bemce a jedni że tylko sekwencja ogólnie sam nie miałem z tym gazem większych problemów ale chciałbym na benzynie pojeździć a tu ten problem .. . i dodam że silnik m20 Edytowane 10 Maja 2010 przez TomeQ_22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Sprawdzałes filtr paliwa ? Pompa jak pada to na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3er Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 A ten przepływomierz to na 100% dobry jest pytanie_bmw Wypnij kabel z przeplywki i zobacz czy się coś zmienia czy nie... Jeśli nie to leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 takie objawy mial koles i wyszła pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 ... co wogóle sądzicie o gazie jednopunktowym w takim bmw z 89 roku jedni mówią że nawet się sprawuję jednopunkt w starej bemce a jedni że tylko sekwencja ogólnie sam nie miałem z tym gazem większych problemów - gaz nie ma wtrysku więc nie może być jedno punktowy, masz I lub II generacji na mikserze - ewidentna bzdura , M20 dobrze znosi gaz starszych generacji, oczywiście najlepszy byłby blos , nie słuchaj takich opinii - jak to chciałeś pojeździć na bezynie:/ ja codziennie na benzynie przejeżdżam kilka-kilkanaście km, nie powinno się jeździć na samym gazie, - pewnie miałeś mało benzyny i zamordowałeś pompę - odepnij przepływkę o zobacz jak na benzynie chodzi - może masz wtryski zawalone, kup taki środek do benzyny do czyszczenia wtrysków, ale nlej cały na 20 litrów benzyny i wyjedz te 20 litrów do rezerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Piotr dziekuje za rady napewno je zastosuje ! o taką odpowiedź mi chodziło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Pompka "wyschła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi