radi8411 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 witam wszystkich.od niedawna mam problem z moim automatem.po odpaleniu gdy auto jest zimne ze skrzyni dobiega dziwny dźwięk,takie jakby ,,żużnienie,, a jak już dostanie trochę temperatury to już tego dźwięku nie słychać.co to może być??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 olej był zmieniany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 olej był zmieniany ? I sprawdź jego poziom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi25 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 a jak sprawdzic poziom oleju?? w automacie ?? bo słyszałem ze się nie da sprawdzić poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Da się. Z tego co pamiętam każde BMW ma bagnet do skrzyni. U mnie w E32 usadowiony jest po stronie kierowcy. Za skrzynką z bezpiecznikami znadjuje się rurka z zakrętką na której jest coś w rodzaju trójkąta. Odkręcasz i nie ma problemu. Postaram się cyknąć dzisiaj fotke to może coś pomoże. Jeśli masz za mało oleju a skrzynia ma już swoje wyjechane to dzwięk wywołany może być opiłkami z dna skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Nie w każdej skrzyni jest bagnet , w starszych był ale w nowszych nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Możliwe. Nie wiem jak to jest w E39 ale fotki jak mówiłem i tak dodaje. Może na przyszłość się przydadzą: Pierwsze z bliska bagnetu a drugie nieco oddaliłem aparat żeby pokazać umiejscowienie (akurat u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 nie sprawdzisz poziomu po prostu wymień olej w skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 w automacie nie wymieniac oleju to prosba o awarie... wymien olej, koniecznie z filterkiem i przy okazji zobacz czy jakies wieksze elementy nie przyczepily sie do korka spustowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radi8411 Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 no właśnie to się zaczęło po wymianie oleju.filtr też wymieniłem a przy korku spustowym nie było żadnych opiłków.może za mało oleju wlałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) A dobry olej zalałeś? Filtr dobrze dokręcony z tego co znalazłem to powinno być tak: a) jesli kolor TABLICZKI ZNAMIONOWEJ jest CZARNY lejemy DEXRON 3 b) olej typu lifetime ESSO LT 71141 lejemy jesli TABLICZKA ZNAMIONOWA jest ZIELONA c)A5S 310Z znana jako 5HP18 na poczatku produkcji tej skrzyni lano DEXRON 3 pozniej w nowszych ESSO ale dobrze by ktos to jeszcze na forum potwierdził. PS: najlepszym doradzcą jest jeśli chodzi o takie sprawy jest nr VIN Edytowane 4 Maja 2010 przez kozin09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radi8411 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 olej dobry zalałem,wszystko jest dobrze dokręcone.dzwoniłem nawet po serwisach i powiedzieli że esso mam zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi