mat Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam! mam następujący problem z bmw m40b16 e30 90 rok benzyna. Auto poszarpuje na wolnych obrotach, czasami tak się dzieje czasami nie. Przy tym telepie się silnik. Nie jest to silniczek krokowy bo na obrotach jest równo. Kiedy dodaję gazu nie dużo na niskich obrotach auto się dławi i dopiero "załapuje" jak przejdzie przez ok.2-3tys. obrotów. Nie dzieje się tak zawsze tylko co jakiś czas. Bardziej jest to widoczne na CIEPŁYM silniku Wymienione są świece. Pompa paliwa raczej sprawna. Pytanie czy zacząć zabawę od kopułka, palec, kable czy obstawiacie czujniki. Dolot szczelny dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 kopułkę i palec pooglądaj, ew przeczyść miedz i usuń pył, jest gaz?? jak pompa to by się nie wkręcał, kable to wypadały by cykle, telepałby nie miał mocy, czujnik temp to problemy z zapalaniem (na zimnym lub ciepłym, czasem duże spalanie) to raczej objaw przepływki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 gazu nie ma. Dzisiaj zobaczyłem co jest grane z tym autem. No to myślę sprawdzę sobie kable, ściągam pierwszy z brzegu, wyszedł ale jak się okazało nie cały i główka ta na świecę została w gnieździe. Będzie dłubanie. Ale przyczyna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martita Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ja się jutro z tym pobawię.. tylko jakim "dmowym sposobem" ? bo dłubanie śrubokrętem nie pomaga:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 kable do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martita Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 okeeej, ale jak wyciągnąć przepaloną końcówkę ktora utknęła w gnieździe? ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martita Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 oto przyczyna. do wyciągnięcia niezawodnym narzedziem było.... szydełko:)SNC10227..jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi