Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy od jakiegoś czasu zastanawiam sie czym bede jezdził po moim e34 .. napewno bedzie to BMW , przychodzi mi na mysl 7mka e38 . Chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej o tym modelu chce wiedziec co i jak i wiedziec na co w przyszlosci zwrocic uwage mianowicie nie chce zadnych 750 , 760 i innych patentów ( nie czas na takie potwory ) mysle ze 730 V8 wystarczy ... jak myslicie dobry silnik ? Jak reagują na LPG ? dostaja wysypki na sam zapach ? :)

Jak bardzo droga taka maszyna w utrzymaniu jest ?

Co najczesciej boli ten konkretny model ? Usterki...

Jakie odczucia z jazdy ? ( wlasciciele )

Spalanie ? Czesci ?

Ogolnie...

Poprostu nie daje mi spokoju ten model BMW :)happy_bmw

730i V8 nie było było z tego co sie orientuje w E38 (w E32 tak) - przed liftem było 728i a po lifcie jednostkę tą zastąpiono 730i a ona była właśnie R6. V8 zaczynały sie dopiero od silnika

3.5 L o mocy 235 koni.

Gaz jak kążda beemka znosi - mysi być dobrze założona i wyregulowana. Znajomy ma 728i z przebiegiem ok 400 tys w automacie, zrobił nią coś z 50 tys i nie było mowy o jakiejś poważnej awari. Jak już gaz chcesz dawać do kup 740i np - http://moto.allegro.pl/item931512015_bmw_740ia_model_99_stan_wyjatkowy_serwis.html

PROSZĘ O USUNIĘCIE TEGO POSTA

Edytowane przez kozin09
podwójne klikniecie "Zapisz"

730i V8 nie było było z tego co sie orientuje w E38 (w E32 tak) - przed liftem było 728i a po lifcie jednostkę tą zastąpiono 730i a ona była właśnie R6. V8 zaczynały sie dopiero od silnika

3.5 L o mocy 235 koni.

Gaz jak kążda beemka znosi - mysi być dobrze założona i wyregulowana. Znajomy ma 728i z przebiegiem ok 400 tys w automacie, zrobił nią coś z 50 tys i nie było mowy o jakiejś poważnej awari. Jak już gaz chcesz dawać gaz to kup 740i np - http://moto.allegro.pl/item931512015_bmw_740ia_model_99_stan_wyjatkowy_serwis.html (PS sam mam coś na nią chrapke:D)

Edytowane przez kozin09

no wszystko piekne ladnie wiec e38 3.0 to bylo R6 ? tez fajnie na 4.0 mnie nie bedzie stac raczej za duzy silnik paliwo czesci itp

bardziej sie skupie na waszych sugestiach i ocenach 3.0

pierwsza lepsza :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12659133

jest Vka

Edytowane przez ///M3

No rzeczywiście V8. Byłem święcie przkonany, za nie ma V8 w tej pojemności - popatrze sobie jeszcze z ciekawości i widzę że 3.0 V8 było w modelach z początku produkjii, po 96 roku juz praktycznie nie ma.

Edytowane przez kozin09
  • Lubię 1