TomeQ_22 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam . Panowie mam problem a mianowicie od pewnego czasu strasznie drga mi drążek zmiany biegów na początku leciutkie drgania tylko przy mocnym dodaniu gazu ale teraz przy normalnej jeździe na niskich obrotach mniej drga aż szkoda samochodu bo cały czas mule go na niskich obrotach , i teraz przy normalnej jeździe mocne drgania hmmm i tak myślę co to może być czy na wale napędowym może tłumik drgań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 patrzysz na drążek a on się telepie? Czy jak opierasz na nim rękę to czujesz jak drga? Przy wyłączonym silniku jak ruszasz drążkiem to ustawia się w pozycję luz naprzeciw 3ki czy jak go przesuniesz to tak zostaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 patrzę na drążek i on się telepie jak wrzucę na luz to jak ja go zostawiłem tak on zostaje ogólnie strasznie luźny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Na kanale posprawdzaj elementy nr 2,4,7,11,14 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=25_0025&hg=25&fg=05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zabiorę się do tego jak tylko odpale samochód bo ostatnio pękł mi pasek od alternatora i ta guma wkręciła się miedzy czujnik położenia wału i koło zamachowe ąż czujnik mi zgniotło i urwało dorwałem inny czujnik co prawda lekko stuknienty ale zawiozłem do mechanika podpioł założył i działał przez ok 2 dni potem znów to samo dorwałem następny czujnik podpinam to samo ale jak zmieniałem pasek od alternatora to musiałem wyciągnąć rówierz pasek od pompy wodnej i włożyłem do zpowrotem i nie wiem czy tam przypadkiem na kole pasowym nie powinna byc zbierzność z kreską na obudowie i dlatego też może nie odpala bo chyba przez 2 dni nie zepsół się czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeQ_22 Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Witam ponownie. Wziąłem samochód na warsztat i okazało się że tłumik drgań skrętnych był "ułamany do połowy" no cóż założyłem nowy i elegancko hmm około 4000 km zrobiłem ale znów drga zastanawiam się czy może dlatego że wał napędowy jest źle wyważony i dlatego ten problem co o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi