FyLyP Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 mam problem ze światłami przednimi, dokładnie mijania - nie ma prądu w kablach, żeby działały podpiąłem je pod pozycje i jest ok, wszystkie bezpieczniki również są ok, więc pozostają przekaźniki, więc mam następujące pytania: 1. które przekaźniki/ przekaźnik są odpowiedzialne za światła mijania? 2. jaki przekaźnik powinien być w pustym miejscu w głównej skrzynce bezp. i od czego on jest? 3. czy czarny duży przekaźnik nie odpowiada właśnie za te światła z małej skrzynki? 4. za co odpowiada żółty przekaźnik z foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Za światła mijania odpowiada moduł LKM-popraw styki. W tej skrzynce bezpiecznikowej malej obok filtra są przekaźniki od wiatraka klimy i od urźądzenia do sprysku reflektorów lub też od tempomatu(zależy w co masz wyposażone auto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FyLyP Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 znalazłem coś takiego jakby się komuś przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FyLyP Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) tempomatu nie mam:P a spryski mam ale nie były podłączone, zrobiłem to sam - nie wiem czy były one oryginalnie czyli "to najdłuższe" ? zmieniałem kiedyś z e34 525 bez vanosa z 90' i narobiło to tylko wielkiego kłopotu co rozumiesz przez poprawienie styków? wyjęcie i przeczyszczenia gniazda nic nie pomogło odpiąłem teraz aku na pól h i wyjąłem LKM i dałem nowej cyny na średnio wyglądające połączenia i po tej operacji nadal jest to samo Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez FyLyP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 co rozumiesz przez poprawienie styków? Chodzi o zlikwidowanie tzw zimnego lutu Lutowanie odpowiednią lutownicą i z użyciem kalafoni dałem nowej cyny na średnio wyglądające połączenia i po tej operacji nadal jest to samo Możliwe że już się LKM skończył Bespieczniki 10 i 11 (7,5A) oczywiście dokładnie sprawdziłeś lub ew.wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FyLyP Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 lutowane było a bezpieczniki są ok - sprawdzane miernikiem ale dla pewności sprawdziłem na każdym z tych gniazd 3 innymi bezpiecznikami o odpowiedniej wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi