DIEGO E30 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam próbuje jak narazie ustalić,a pozniej ewentualnie wymienic czesc odpowiadającą za wydobywanie z siebie dziwnego stukotu.Otóż występuje to przy zmianie biegów(nie zawsze).Podczas puszczania sprzęgła(pulsacyjne wciskanie w miejscu bez dodawania gazu)powstaje stukot jakby ktos walil młotkiem.Podpore wału mam nową,dyfry pare razy zmieniane(choć i tak szum jest ,ale to inna historia:/).Osobiście obstawiam elastyczny łącznik/przegub wału.Macie jakieś pomysły co jeszcze mogło sie wysypaC?dodam jeszcze ze jeżdzę z tym od kupna auta czyli niecałe 3,5 roku:sad: Moze skrzynia biegów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 skoro sprawdzasz w miejscu bez gazu i pewnie na luzie to wał nie pracuje więc to chyba nie łącznik, ja obstawiam sprzęgło, ale to trzeba posłuchać na kanale najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 No nie do konca,poniewaz przy gwałtownym puszczeniu sprzęgła auto lekko skacze do przodu czyli wał cos tam sie zakręci i moze wtedy ukręca łącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 może..........na kanał i słuchać gdzie stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Tak bedzie najlepiej,ale zabieram sie do tego jak pies do jeża.Kanał mam i to jeszcze go pogłebiałem,ale dopiero gdzies za dwa tygodnie wjade na niego.Skoro przez trzy i pół roku nie znalazłem czasu to nie wiem czy tym razem sie uda:] Teraz poprostu teoretycznie próbuje znalezc usterke :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 A przy 60-70km/h nie szarpie Ci samochodem ?? Jak tak to przegub wału jak nie to obstawiam łącznik do sprzęgła od strony silnika. Zaraz za tarczą sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Domyślnie A przy 60-70km/h nie szarpie Ci samochodem ?? Jak tak to przegub wału jak nie to obstawiam łącznik do sprzęgła od strony silnika. Zaraz za tarczą sprzęgła. Nie szarpie,jaki łącznik do sprzęgła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Skoro nie szarpie to znaczy że nie przegub wału. Ja miałem powiedzmy zbliżony problem w swoim E34. Nie jestem tylko pewien czy masz podobną część w E30. Nie do końca wiem jak to nazwać ale jest to też na zasadzie pewnego przegubu przy sprzęgle który lubi tłuc w sbosób który opisujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Dokładnie osłucham to na kanale,skrzynia troche mi buczy i zastanawiam sie nad jej wymianą , na allegro są tanie sztuki z pseudo gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 z pseudo gwarancją. właśnie.........ale skoro już jeździsz ponad 3 lata to może jeszcze kolejne 20 wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 właśnie.........ale skoro już jeździsz ponad 3 lata to może jeszcze kolejne 20 wytrzymać jezdze tak poniewaz naprawa tego wiąże się z wymianą prawdopodobnie całego układu napedowego:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi