hayabusa1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ja z takim zapytaniem czy ktoś orientuję się w cenach reflektorów pod xenony tylko nie wiem jakie to są bo mam xenony u siebie w BMW i zabrali mi dowód za nieodpowiednie reflektory a na zwykłe żarówki nie chce zmieniać. Pozdrawiam <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 to nie takie proste chyba, xenony muszą mieć poziomowanie, czyli nie same reflektory a jeszcze czujniki i elektronika, zmień może temp xenoxów na neutralną to może się już nie przyczepią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 teraz Policja sprawdza reflektor bardziej niz w/w systemy Każdy reflektor otrzymuje homologację wraz ze źródłem światła (halogenowym lub ksenonowym), dzięki któremu wytwarza światło. Jeśli źródło światła zostanie zastąpione innym, nie posiadającym homologacji lub nieprzewidzianym dla homologacji danej lampy, cała homologacja reflektora traci ważność, a tym samym również dopuszczenie samochodu do ruchu drogowego, co wyraźnie stwierdzają przepisy każdego europejskiego Kodeksu Drogowego w rozdziałach o warunkach dopuszczenia do ruchu. Jazda samochodem nie posiadającym ważnego dopuszczenia do ruchu prowadzi do ograniczenia odpowiedzialności ubezpieczyciela za spowodowane szkody.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) D2S. Oznaczenia świateł mijania dla reflektora halogenowego to HC (Halogen City) i dla xenona DC (ksenon mijania) DR(ksenon drogowe) DC/R (biksenonu) i DCR (dwie lampy - mijania i drogowa, dwie żarówki xenon) odsyłam na adres pozdrawiam . http://swiatla.arbiter.pl/galeria/ksenon.halogen Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez Jareknes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hayabusa1991 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 dzięki bardzo za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi