Kosa Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 dziś zauważyłem wyciek z chłodnicy, płyn ucieka ciurkiem z jednego punktu ? czy takie coś się naprawa ? ciężko dostać taką chłodnicę :oops: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Robią na 100%, nawet w moich rejonach Tylko nie myśl nawet o uszczelniaczach... Pare razy się z tym spotkałem, że ten specyfik zapchał kanały w nagrzewnicy, więc radzę omijać takie ustrojstwa Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 A jakiej wielkosci jest ta dziura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 uszczelniacza żadnego nie wlewam, nawet o tym nie myślę dziury nie widzę ale stumień leci cieniutki przez atrape, polałem Kropelką w tamtej okolicy to strumienia nie ma ale sączy się delikatnie, mysle że jak się rozgrzeje to moze puscic spowrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Jesli dziura jest do 1mm to warto spróbowac Liqui Moly -> sprawdzone na kilku autach i skuteczne i co najwazniejsze niczego nie zatyka http://www.liquimoly-sklep.pl/product-pol-2101-Dodatek-do-plynu-chlodniczego-Kuhler-Dichter-Liqui-Moly-2676-Opakowanie-0-25L-.html Ale jak dziura wieksza to raczej tylko wymiana chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 znalazłem na necie: Naprawa chłodnic Adres: 50-225 Wrocław, REYMONTA 12 telefon: 071/ 78-78-473 E-mail: chlodnice@interia.pl www: http://www.chlodnicewroclaw.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 robiłem tam chłodnice w Vectrze A polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 póki co zamówiona używka chociaż wolałbym nową, ale na CITO potrzebuje pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 W Siechnicach są chyba z trzy zakłady zajmujące się chłodnicami,mają wiele używek i naprawiają uszkodzone. Wymieńiają plastiki i łączą z radiatorem lub spawają/lutują jesli nieszczelność jest na samym radiatorze. Reklamy są przy głownej drodze w Siechnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 co znowu "babci" zrobiłeś.... chłodnica była OK, podjedź może da się zlutować, ale skoro zamówiłeś używkę.... oby była dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 może to nie jest oryginalny sposób naprawy ale ja skleiłem poxiliną[tą dwuskładnikową] i trzyma 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 co znowu "babci" zrobiłeś.... chłodnica była OK, podjedź może da się zlutować, ale skoro zamówiłeś używkę.... oby była dobra pierwsza - ułamał siękróciec druga - dziura wezmę przy okazji obie do siechnic to się naprawi kupiłem u 'zaufanego' dostawcy wraz z tunelem, docelowo i tak przydałaby sie nowa pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi