mateuszklimala Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam wpadł mi ostatni do głowy pomysł aby sobie zrobić Swapa na takie m50b25 tylko teraz mam pytanie przeczytałem kilka stron i forum i nie wiem jedni pisza że trzeba wymienic to i to i to inni że nie tak dużo.Chcial bym wiedzieć czy jest ktoś w okolicach krakowa kto sie czymś takim zajmuje i jak to robi i o jaką kwote ociera sie taka wymiana już w całości z osprzetem.Autko miało by służyć głównie do normalnej jazdy czasami żeby odreagować(z 2 razy w tygodniu po 2-3 godzinki)Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 jak Ja się dowiadywałem jakieś 6-8 miesięcy temu to koszt swapa z silnika m40b18 na m52b28 wynosił 5000zł-6000zł, m54+1000zł dodam że jest to jeden z prostszych swapów, jeśli chciałbyś V8 (a kto by nie chciał...) to do tej ceny dodaj 3000 zł, szpera to dodatkowe 500-1000zł, z reguły zasada jest taka zostawiasz swój silnik, skrzynię i most, w zamian dostajesz takie rzeczy przystosowane do silnika który wybrałeś + wydech zbudowany pod dany silnik... daj znać co wymyśliłeś i co robisz... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 może nie tak blisko ale chłopak (luk325) robi kawał świetnej roboty: Tarnobrzeg http://www.mgarage.pl/ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszklimala Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 NIe takie to tanie do tarnobrzegu też nie malo ale dzięki jak ktoś coś by coś wiedział o krakowie i okolicach to tez dejcie znać.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 ja swój swap robiłem 350 km od domu koszt 6k czas 3 tyg także odpowiedz sobie sam co chcesz zrobić Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 wlasnie wkladam z kumplem m50b25 do e30 (320i) i tak: - wał od diesla albo ety - poduszki silnika e34 - łapy silnika e36 - nie bylo wspomagania, ale teraz bedzie wiec magiel od m40 - serwo z 325ix, ale z 525ix tez moze byc (lekkie przerobki) - visco raczej ciezko zalozyc wiec duza chlodnica musi byc (e30 diesel) + elektryczny wentylator - miska olejowa z e34 ogolnie nie jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi