Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

mateuszklimala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wpadł mi ostatni do głowy pomysł aby sobie zrobić Swapa na takie m50b25 tylko teraz mam pytanie przeczytałem kilka stron i forum i nie wiem jedni pisza że trzeba wymienic to i to i to inni że nie tak dużo.Chcial bym wiedzieć czy jest ktoś w okolicach krakowa kto sie czymś takim zajmuje i jak to robi i o jaką kwote ociera sie taka wymiana już w całości z osprzetem.Autko miało by służyć głównie do normalnej jazdy czasami żeby odreagować(z 2 razy w tygodniu po 2-3 godzinki)Dzięki wielkie za pomoc.

jak Ja się dowiadywałem jakieś 6-8 miesięcy temu to koszt swapa z silnika m40b18 na m52b28 wynosił 5000zł-6000zł, m54+1000zł dodam że jest to jeden z prostszych swapów, jeśli chciałbyś V8 (a kto by nie chciał...) to do tej ceny dodaj 3000 zł, szpera to dodatkowe 500-1000zł,

z reguły zasada jest taka zostawiasz swój silnik, skrzynię i most, w zamian dostajesz takie rzeczy przystosowane do silnika który wybrałeś + wydech zbudowany pod dany silnik...

daj znać co wymyśliłeś i co robisz...

pozdro

• 2 tygodnie później...

wlasnie wkladam z kumplem m50b25 do e30 (320i) i tak:

- wał od diesla albo ety

- poduszki silnika e34

- łapy silnika e36

- nie bylo wspomagania, ale teraz bedzie wiec magiel od m40

- serwo z 325ix, ale z 525ix tez moze byc (lekkie przerobki)

- visco raczej ciezko zalozyc wiec duza chlodnica musi byc (e30 diesel) + elektryczny wentylator

- miska olejowa z e34

ogolnie nie jest zle