kozin09 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Witam! Jakiś czas temu, kolega ode mnie z "parafii" odstawił swoją e36 320i+gaz z 93' do mechanika na standardową wymianę odmy. Wszystko ładnie pieknie ale pod wieczór tego samego dnia - dzwoni ów mechanik i oznajmnia, że zatarł silnik podłaczając źle odmę(?) - pomijam fakt, że tłumaczenie jest bezsensu - podejrzewam, że łepek który też tam robił chciał zobaczyć jak rwie 320 bo na placu stała jego 316i - czyli wg mnie zimny silnik + pi****a i coś nie dostało smarowania, ale mneijsz o to. Kolego juz kupił silnik - M52B25 który jeździl tez w e36 ale w automoacie. I teraz moje pytanie - jakie moze napotkać trudności przkładając przkładając B20 na B25, jak bedzie z tym automatem? Czy komp o silnika sprzężonego z automatem jest inaczej zaprogramowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ja bym oprzede wszystkim poszedł do tego kolesia i zaczał swap od rozwalenia mu łba i odebraniu pieniedzy za nowy silnik...co do przekładki jesli sterownik jest taki sam ( Siemens lub Bosch o ile sie nie myle ) to problemu nie bedzie... jest to prosty swap ja robiłem go z M50b20 na M50b25 ale powinno byc tak samo bez problemów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Kolega najpierw miał M5B20, a chce włożyć M52B25, czyli inny komputer. O ile dobrze pamiętam, M50 miał Bosch'a a M52 SIEMENS'a. A to fakt, domagałbym się zwrotu kosztów poniesionych przy wymianie silnika. Ja bym łeb ukręcił jak kolega takiemu kolesiowi. Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez sulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi