xlim Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i mam kilka pytań dotyczących modelu E34 525 2.5l z lat 89 .Bo mam okazie kupić taki samochód A wiec zacznijmy te pytania: Pierwszym z nich chodzi mi o spalanie gazu/benzyny . jak duzo moge sie spodziewac ze mi spali? Drugim pytaniem na co musze zwracac uwage przy kupnie takiego modelu? i czy awaryjny jest tan model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 właśnie niedawno kupiłem taką M20B25, ja kupuję szybko i po ciemku, 5 minut jazdy i kupiona, spalania benzyny nie znam.... gazu w mieszanej jadąc spokojnie 12 litrów na instalce II generacji, dla mnie najważniejsza jest aby mechanika była OK, może kiepsko wyglądać ale zawsze dojedziesz zwracać uwagę na......wszystko silnik, wycieki oleju, płynu chłodniczego, zawieszenie, dyfer, skrzynia a na końcu...wygląd i blacha, zależy jaka kwota zakupu , powyżej 7k powinna być raczej igła, poniżej 5k za bardzo nie ma co wybrzydzać, wiadomo że i tak trzeba będzie dokładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 e34 jest jednym z najmniej awaryjnych Beemek, często porównywany jest (pod względem awaryjności) do Mercedesa 124... nie patrz na ogólnie krążącą opinię o BMW i tak jak przy kupnie każdego auta obejrzyj Je dokładnie, przejedź się... prześpij się z decyzją i gotowe <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Moje e36 bez Vanosa bierze 12/13l cykl glownie miejski i jazda dosc dynamiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Swoje pierwsze e34 520 kupilem jeszcze gdy nie za bardzo sie orientowalem o co w tym chodzi i sie nie zawiodlem.Tak jak Piotr mowi mechanicznie zeby gralo a blachy zawsze mozna wyklepac.Jesli w silniku cos nie zagra to moze byc ciezej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ja miałem taka rok... trasa na kołach 17 cali 225 i to koło 160-130 13-14L sekwencja OMVL miasto koło 18L jazda miaszana czasem but czasem normalnie.generalnie da sie zejsc na miescie na 15 ale co to za jazda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 nie wiem czy pomoze moja opinia bo mam e34 525 ale 24v u mnie na gazie miasto raczej 17 w gore trasa 10 w gore benzyna to odejmij 2 litry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ-730 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Ile wlejesz tyle spali :)Sprawdź na pewno stan progów bo często gęsto ludzie jak je stawiajaą na podnośniki to je gną i lubi to rdzewieć. Sprawdź stan układu chłodznia czyli węże, obudowe termostatu (lubi się rozszczelniać) a reszta jak w kadym innym aucie czyli podłużnice, spód, czy nie wali z rury białym dymem itd. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez JJ-730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi