yony Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Przy wymontowaniu -mechanik nie mógł odkręcić ją więc przeciął przewody .I odkręcił sondę kluczem płaskim .Wymiana nowej nic nie pomogło .Mam pytanie?jak mogę naprawić sondę?Czy mogę polutować te przewody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Rozumiem, że przewody od lambdy przeciąl? No polutować to raczej napewno - jak kupujesz nową sonde to musisz kable ze starej obciąć i polutować. Powinny być cztery - 2 białe, czarny i szary - które łączysz kolorami. A jaka sonde kupiłeś? Uniwersalną? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Niestety lutowac sie nie powinno , wieksza rezystancja i odczyt do bani , laczki zaciskowe i termokurcze zalatwia sprawe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 hehe czyli mechanik do dupy, nawet specjalnego klucza za 30zł nie posiada, klucz do sondy lambda to nasadka z podłużnym otworem wzdłuż , nie ma takiej sondy (chyba że przyspawana), której nie odkręcisz ...3 lata z takiej korzystałem i praktycznie co dzień była używana (serwis) ps. nie ma to jak naciągnąć klienta na dodatkowe koszta - przecież mechanik nie zapłaci za nową sondę , jemu było wygodnie, no i 30 ma w kieszeni, hehee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustuff Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 w zadnym wypadku kabli od sondy sie nie lutuje, jedynie odpowiednie zlaczki - tak jak Jareknes napisal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yony Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Dzięki za za wszystko .A powiedz Mi jak te złączki wyglądają? I gdzie można je kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustuff Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ciezko powiedziec. Jak kupujesz uniwersalna sonde, to taka kostka jest w zestawie. Mozna sie teraz zastanawiac, czy polaczenie na zwykla kostke elektryczna nie wprowadzi zbyt duzych zaklocen na sygnal - raczej wprowadzi, bo przez zacisniecie zmieni sie srednica kabla + zjawiska zachodzace w miejscu styku roznych metali. Najlepiej to pociagnij za frak tego mechanika - niech kupi uniwersalna sonde - wezmiesz z niej kostke polaczeniowa, a on niech sobie reszte w tylek wsadzi, to moze nastepnym razem pomysli 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekda Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Ale od jakiego napięcia DOKŁADNIE ma oscylować i do jakiego, jak to jest ważne? Moje oscylują od 0,53 do 4,63 silnik jest mocno nagrzany, czy sondy powinny oscylować od 0,1... do 4,9... czy ma się to mieścić w jakieś granicy? Mam troszkę nagaru na końcu wewnątrz tłumika. Wskazania według DISA. Jak sprawdzić czy grzałka działa i po jakim czasie zaczynają sądy pracować? Analiza spalin nie pokaże nam czasu reakcji sądy i szybkości nabierania temperatury. a te czynniki mają duży wpływ na spalanie. zwłaszcza na krótkich odcinkach, gdy samochód sie nie nagrzeje. zanim sąda sie nie nagrzeje do temp ok.300st. to są wtedy wydłużone czasy wtrysku i zapłon lekko opóźniony. wszystko w ramach odpowiednich norm emisji spalin. jeśli grzałka nie działa a ty pokonujesz krótkie odcinki, a do analizy nagrzałeś porządnie silnik to nie sprawdzisz nic. metoda na sprawdzenie jest taka, komputer serwisowy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Oddaj ten nowy zamiennik do sklepu i kup ori używkę.Jak wyżej nie rób druciarstwa oraz zmień mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi