Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

witam, dzis rozpoczolem wiosenne pożądki w mojej buni pt '' walka z rdza '' . Postanowilem zaczoc od wnetrza auta- stanu podlogi. Chcę wybebeszyc wszystko ze środka i w tedy bede widzial dokladnie gdzie sie chowa RUDY :P I tu problem z tylną kanapą - nie moge jej sciagnać- nie wiem jak. siedzisko zeszlo dobrze - ale oparcie nie idzie ... wie ktos jak to zdemontowac ? na pierwszy rzut oka podloga jest do łatania po stronie kierowcy przy pedałach ... gdzie moge sie jeszcze spodziewac rdzy ? sa jakies szczegolne míejsca gdzie powiniennem zajzec ? dziekuje i pozdrawiam ! :)

oparcie kanapy odkręca się na bokach na dole. rdzy spodziewaj sie w kieszeniach bagaznika (te dołki po bokach) i z przodu na dole na naroznikach przednich blotnikow. jesli chodzi o podloge to chyba by bylo na tyle. pozniej karoseria to tylna klapa, progi, pas tylny obok ucha od holowania i zaleznie od stanu auta - nadkola

Generalnie patrz od strony gdzie byla bita uderzona.... Pozatym e30 jest mocna na rdze jesli niebyla uderzona. U mnie w miejscu gdzie byla kiedys uderzona wychodzi ruda w bardzo dziwnych miejscach. natomiast od strony gdzie niebyla uderzona niema rdzy. Tak pozatym to sprawdz to co napisano wyzej. czeka Cie ciezka walka... Ja bym jeszcze dodal nie wiem jak sie to nazywa ale chodzi mi o ten "tylni prog" kolo wydechu :mrgreen:

• 2 tygodnie później...

miałem trzy[została jedna i druga w trakcie rozbiórki hehe ] i wszystkie gniły prawie tak samo. od strony kierowcy podłoga,próg i scianka pionowa w górnej części od komory silnika[dziura wielkości 5 zł] ale bez ściągnięcia błotnika raczej tego nie obspawasz .poza tym koroduje od strony pasażera z tyłu w nadkolu wewnętrznym pod tapicerką widać to najlepiej oraz mocowanie odpowietrznika w nadkolu.