staho Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 witam czy w e46 320d 99' jest mozliwisc regulacji maglownicy? bo mam lekkie luzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Jak luzy na maglownicy?? Pewnie na wachaczach i drązkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Kevin dobrze pisze, sprawdź dokładnie końcówki drążków i same drążki (łączenia kulowe od strony przekładni), bankowo coś z tych rzeczy padło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staho Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 no sprawdzalem to mam luz na laczeniach kulowych od przekladni i teraz nie wiem czy kupić razem z końcówką drążka czy tylko ten sam przegub ?? jak radzicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 koncowke drazka kup a najlepiej 2 na obie strony zmienisz sobie sam bez problemu zaopatrz sie tylko w mlotek a potem zbierznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staho Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 ok tylko nie wiem czy kupic caly komplet jak tu : http://www.allegro.pl/item990293726_koncowka_drazek_bmw_seria_3_e46_prawy_kpl.html czy moze te przeguby co idą do magla, skoro koncówki mam dobra bo bylem dzis na przegladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 jesli koncowki masz bakowo dobre to ich nie wymieniaj, zmieniac dobre na dobre to lekko bez sensu, a o czesci zapaytaj w Silesia Parts... maja niezle ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staho Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 wjechałem na kanał, zdjąłem te gumy na łączeniu miedzy maglem a końcówka drążka z góry ktoś ruszał kierownicą i lekkie stuki, luz bylo słychać tam głębiej w maglu Ta kulowa koncówka wydaje się być dobra, to znaczy ze mam maglie walnięty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 kolego być może żę magiel już jest wytłuczony,ale trochę luzu być powinno,spróbuj odpalić auto i wtedy sprawdż czy magiel ma luzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 ja też tak miałem to musiałem wymienić maglownice, kupiłem we wrocku używaną w bardzo dobrym stanie za 700zł, moją starą odkupił facet za 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek690129 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Poczytałem temat i wrzucę swoje "trzy grosze". Byłem dzisiaj na przeglądzie rejestracyjnym(pierwszy rok na polskich drogach,niespełna 20 tyś km.przejchane) Wszystko cacy bez uwag pod adresem autka, poza jedną. Pan diagnosta zaprosił mnie do kanału i zapytał,czy na nierównościach,na kostce słychać jakieś stuki.Odpowiedziałem,zgodnie z prawdą, że nie. Pan diagnosta powiedział, że przekładnia ma luzy.Zademonstrował mi to,przy zgaszonym silniku,chwytając za drążek i mocno go szarpiąc.rzeczywiście,będąc w kanale usłyszałem jakieś stuki lekkie.W.g diagnosty tylko lewa strona. Pan powiedział, że skoro nie słychać tego w aucie,w czasie jazdy,na razie nie wymaga naprawy ale żeby to kontrolować. W związku z tym moje pytania: -szacowany czas,przebieg,kiedy to będzie problem? -czy rzeczywiście stuki będą wewnątrz wyraźne? -czy pójdą za tym(zużyciem)jakieś objawy na kierownicy?Drgania,luz etc? Mój samochód BMW E 46 318d 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 u mnie przy wolnej jeździe na nierównościach stuki były BARDZO wyraźne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi