tom 3 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) mam mały problem. bmw buczy przy 100 .poniżej i powyżej tej prędkości cisza .co to może być? Edytowane 19 Września 2011 przez tom 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 witaj może określ skąd dochodzi to buczenie?? to będzie łatwiej dojść do tego!! na jakich biegach na 4 biegu przy 100 czy na 5? troszke więcej informacji:)to ułatwi tobie i nam życie:) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Opowiadaj skad mniej wiecej dochodza odgłosy? Być może łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom 3 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 buczenie dochodzi z pod podwozia dodam że jest to automat i dzwięk jest tylko na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 hmm wiele to nie dało ale zawsze coś może skrzynia się kończy bo skoro na 5 tylko!! ja bym radził wymienić olej w skrzyni i to szybko!!!najlepiej gdzieś gdzie się znają na BMW:)!!! a skąd jesteś?? to może polecimy Ci kogoś pozdrawiam:)!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom 3 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) myślałem o wymianie oleju ale w serwisie bmw powiedzeli że w tej skrzyni oleju mi nie wymienią chyba że na moją odpowiedzialność .jestem z lubuskiego Edytowane 19 Września 2011 przez tom 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 W Zielonej Górze masz dobrego magika od BMW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom 3 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 wiem jeszcze u niego nie byłem.chodzi o tego na ul. drzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Ktoś musiałby się wypowiedziec bo nie wiem dokładnie z jakiej jest ulicy ale wszyscy go polecają, nawet Polkowice do niego jeżdżą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 ale w serwisie bmw powiedzeli że w tej skrzyni oleju mi nie wymienią chyba że na moją odpowiedzialność Szczerze mowiac, to jestem tym zaskoczony. Wie ktos czy to normalne czy jakis wyjatkowy wybryk ktoregos z serwisow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom 3 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) lożyska sprawdzone ok skrzynia zmienia biegi płnnie bez szarpania czy stukania na sporcie przerzuca na czerwonym niby wszystko dobrze tylko to buczenie ruwno przy stuwie przebieg 200000km skrzynia nie ruszana olej czysty poziom w normie Edytowane 19 Września 2011 przez tom 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Szczerze mowiac, to jestem tym zaskoczony. Wie ktos czy to normalne czy jakis wyjatkowy wybryk ktoregos z serwisow? Tak, w serwisie BMW nie wymieniają olejów ani nie dolewaja w skrzyniach automatycznych. Ale w rzeczywistości warto dolewać i kontrolować ten stan w skrzyniach automatycznych. lożyska sprawdzone ok skrzynia zmienia biegi płnnie bez szarpania czy stukania na sporcie przerzuca na czerwonym niby wszystko dobrze tylko to buczenie ruwno przy stuwie przebieg 200000km skrzynia nie ruszana olej czysty poziom w normie W 90% 330d i 330xd przy przebiegu 185-200tys km padają skrzynie automatyczne skrzynie , kupując inna używaną też może paść a naprawa troche kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 tzn nie jest to reguła!! ale słyszałem że jak ktoś wymienia olej co 60tyś to skrzynia potrafi do 500tyś nawet pohulać!!! olej zawsze warto wymienić serwis tak powiedział bo może chciałby abyś przyjechał , i na nową u nich wymienił ,a jak wiadomo to koszt nie mały:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Szczerze mowiac, to jestem tym zaskoczony. Wie ktos czy to normalne czy jakis wyjatkowy wybryk ktoregos z serwisow? Ja na pytanie jaki olej jest do skrzyni biegów dostałem odpowiedź, że nie wymienia się oleju. Dopiero jak nie dałem za wygraną dostałem odpowiedź jaki olej i okazało się, że jednak w mojej skrzyni się wymienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Przeciez olej ma to do siebie ze moze sie z niego zrobic syf nie olej, a jak to niektorzy maja, nie smarujesz - nie jedziesz... Dziwne dla mnie rzeczy mowia w tych serwisach, w sumie dla nich lepiej kupic cala kompletna nowa skrzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekplock Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 czesc a moze most??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Wie ktos czy to normalne czy jakis wyjatkowy wybryk ktoregos z serwisow? Na skrzyniach napisane jest że olej jest dożywotni. Rozmawiałem z różnymi magikami i każdy z nich ma swoją teorię co do tego. Ja się zastanawiam w takim razie co się stanie jak ze skrzyni wycieknie cały olej. Jaki będzie komentarz do tego... W ogóle to jakie jest uzasadnienie słów ASS, że wymienią olej na odpowiedzialność właściciela. Że niby nowy olej uszkodzi skrzynię? Coś mi się nie chce w to wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja się zastanawiam w takim razie co się stanie jak ze skrzyni wycieknie cały olej No ja przerabialem ten temat w E60... Pekla mi miska olejowa od skrzyni i wtedy co? Zatrzec sie ma czy od razu nowa skrzynie by w ASO wymieniali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Sprawdzałeś opony? U mnie na letnich też buczy tylko, że w okolicach 80km/h po zmianie na zimowe cichutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom 3 Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 opny zmienione na zimowe buczenie jest tylko przez chwilę więc narazie dałem sobie z tym luz teraz mialem inny problm z niedogrzanym silniikiem wymieniłem termostat i nic wymieniłem drugi termostat egr teraz temperatura w pionie po przejechaniu 5 kilometrów odrazu wymieniłem pompę wody bo ju zaczeła wyć wywliłem też klapki w kolektorze dolotowym i nie ma wielkich zmian poza tym że teraz lepiej ciągnie jeszcze mam do wymiany jeża bo nadmuch zaczna szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi