Edka Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zaczął się sezon wycieczkowy:) Ja w domu siedzieć nie lubię, wolę gdzieś pojechać pozwiedzać. Jeżeli macie jakieś propozycje co w okolicach jest warte zobaczenia to poproszę My ze znajomymi już w tamtym roku zaczęliśmy trasę po zamkach - polecam szczególnie: Zagórze Ślaskie - zamek, tama, jeziora, lasy (jest gdzie połazić) Bolków - zameczek i ogólnie ładne miasteczko Świny - ruiny zamku Ząbkowice - ruiny zamku i krzywa wieża (prawie jak w Pizie:P) Chojnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Moze : Zamek Książ Twierdza Kłodzka Jaskinia Niedźwiedzia w Kletnie Sztolnie w Walimiu Poddziemne Miasto Osówka Kopalnia Złota w Złotym Stoku Srebna Góra Klorowe jeziorka nie daleko J.Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 osobiscie jeszcze nie probowalem ale slyszalem ze po wroclawiu mozna sobie zrobic calodniowa wycieszke w poszukiwaniu krasnali tych takich na stale, nawet niby mape do nich gdzies mozna dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zamek Książ Sztolnie w Walimiu Poddziemne Miasto Osówka Zwany również jako kompleks RISE - olbrzym. Do tego dochodzi Włodarz i 2 inne obiekty niedostępne dla turystów ze względu na zawały itp. Polecam. Historia również ciekawa no i bardziej nieznana.... Osówkę i Walim zrobisz w jeden dzień Potem robisz Książ i Włodarz. Czyli 2 weekendy masz z bani. Potem: Twierdza Kłodzko i w drodze powrotnej Srebrna Góra (Twierdza z XVIII w.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 osobiscie jeszcze nie probowalem ale slyszalem ze po wroclawiu mozna sobie zrobic calodniowa wycieszke w poszukiwaniu krasnali tych takich na stale, nawet niby mape do nich gdzies mozna dostac Prawda to, zwłaszcza dla dzieciaczków będzie niezła frajda, a mapkę można w necie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strukol Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Z maluchami szczególnie polecam Koplanie Złota w Złotym Stoku - można cały dzień miło spędzić. Dobrze jak jest cieplutko, bo idąc korytarzem koplani jest chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Swego czasu kompleks Osówka był najechany przez Maxbimmera. Forty w Srebrnej Górze polecam połączyć z krzywą(2gą co do krzywizny na świecie) wieżą w Ząbkowicach i Twierdzą w Kłodzku i wyjdzie przyjemna sobota lub niedziela. Tą wieżę w Ząbkowicach od pewnego poziomu korygowano-efekt najlepiej widoczny jak się ogląda na rogu z bliska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) a widzialem galerie z pod palacu w Jedlinie , generalnie polecam Kotline Klodzka okolice Walimia ( kompleks Riese , Wlodarz kurde bylem tam z Zona we dwojke i przewodnik najdluzsza trasa z lodzia desantowa na ulgowym bilecie ) . Polecam Zamek Grodziec niedaleko Złotoryi super , podejrzewam ze mozna by tam bylo zrobic niezly spot z ogniskiem , a kto wie czy nawet nie z noclegiem www.grodziec.com Zamek Moszna zywcem przeniesiony z Dineya www.moszna-zamek.pl, Okolice Jeleniej Gory kraina palacow przepiekne Lomnica, Wojanow ..... etc Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Jareknes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał88 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 A może Jawor? Kościół Pokoju Rynek po remoncie Zamek Piastowski Ogólnie ładne miasteczko Serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 dziś i jutro ponoć otwieraj do zwiedzania cały kompleks Klasztoru Cystersów w Lubiążu (podziemia itp, niedostępne w ciągu roku) Rzut beretem od Lubina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 dzisiaj wyruszam na Zamek Grodziec, później pochwalę się wrażeniami lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 nie ma tam nic ciekawego :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) zdjęcia z Zamku Grodziec https://picasaweb.google.com/111290952094158401264/ZamekGrodziec?authkey=Gv1sRgCOvggPm0wPvl1gE# ogólnie polecam fajny klimat: wąskie korytarze, dużo zieleni, mało ludzi, szkoda, że tak mało doinwestowana miejscówka bilety: 9zł normlany, 5zł ulgowy, http://www.grodziec.com/zwiedzanie-zamku.html Edytowane 6 Czerwca 2011 przez tazunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Waskie korytarze Wyglada na to ze rycki 1,50 cm byli kolosami fajny dojazd tam jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 ja naprawdę jestem zadowolony, gorzej moja Żonka, siostra i mama... wąskie schody, wąskie korytarze + duchota i ciemność - klimat zawałowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Uwielbiam zamki, może kiedyś trafi mi się taki na własność a potem wystawy BMW hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkins Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Góry Sowie, sztolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 lubiąż i klasztor jak najbardziej polecam bo to moje okolice...ale na impreze masową.....ELECTROCITY.....sporo scen<na jednej doslownie w kościele dj'ka wywalona na ołtażu>...kultura...fajne laseczki:D...bilety najlepiej kupić zaraz przy wejściu od "handlaży" za ok 100 zł jak nie taniej i zabawa do rana...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 A ja mam pytanie odnośnie Sobótki. Słyszałem, że są tam organizowane imprezy tak w okolicach nocy świętojańskiej i chciałbym taki nocny wypad zaliczyć. Nie znalazłem w necie aktualnych informacji kiedy się coś będzie odbywało. Kiedyś w radio bis (szkoda, że zlikwidowali) często były programy o poganach i relacje z imprez, m.in. z Sobótki. Jeśli ma ktoś jakieś info na ten temat to bardzo bym prosił, bo to już niebawem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras1122 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Ja ostatnio byłem na zamku w Mosznej i rzeczywiscie smialo moge polecic , nie jest to jakis wielki zamek ,ale te wierzyczki rodem z Disneya robia wrazenie ,wielki kompleks parkowy ,jest gdzie pospacerowac ,mozna z przewodnikiem zwiedzic wnetrze zamku i komnaty. W parku piekne krzewy z kwiatami ,calosc robi wrazenie. Moge wam Koledzy i Kolezanki zdecydowanie polecic taka wycieczke na jeden mily dzionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Pare fotek(sorki za jakość) z Chojnika,dla tych co nie byli [ATTACH=CONFIG]15340[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15341[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15343[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15344[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15345[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15346[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 powiem szczerze że dosyć ciekawie tam jest!! może kiedyś się tam wybiore.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edka Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Tak po zdjęciach coś mi się kojarzy, że chyba tam byłam za dzieciaka. Świetne zamczysko:) Trochę ostatnio ze znajmymi jeździliśmy po zamkach, ale Chojnik jakoś nigdy nie był w planach... Chyba mamy miejsce na następną wyprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 pare fotek z cotygodniowej:D niedzielnej wycieczki,wodospady Szklarka i Kamieńczyk,pooddychajcie troche,świerzym,górskim powietrzem:D:D [ATTACH=CONFIG]20617[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20618[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20620[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20621[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20623[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20624[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20625[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20626[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20627[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20628[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Polecam zobaczyć zamek Książ Zamek Książ - Oficjalna strona Przedsiębiorstwa i zamek Czocha Witamy na ZAMKU CZOCHA - Willkommen auf der CZOCHA-BURG piękne miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi